A „szeretet ajándéka” lesz szilveszterkor a kristálygömb témája a Times Square-en

Idén korlátozások nélkül ünnepelhetnek New Yorkban is az emberek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 28. 16:14
null
New York, 2020. január 1. Az új év beköszöntét ünneplõ emberek a New York-i Times Square-en szilveszter éjszakáján, 2019. december 31-én. MTI/EPA/Angel Colmenares Fotó: Angel Colmenares
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „szeretet ajándéka” lesz az újévet köszöntő kristálygömb témája a New York-i Times Squaren. A Waterford-kristályokból álló gömböt mintegy 200 új kristályháromszöggel szerelték fel.

A New York-i kristálygömb összesen 2688 elemét 1999 óta az ír Waterford cégnél kézzel készítik. A gömb témája minden évben egy olyan érték, amit az egész világon nagy becsben tartanak mint a kedvesség, a harmónia, a jószándék, a boldogság és legutóbb a bölcsesség.

Tom Brennan, a Waterford kézműves mestere úgy fogalmazott: a pandémia két éve nagyon megviselte az embereket, de „átvészeltük, megerősödve jöttünk ki belőle, és szeretettel vesszük körbe magunkat”.

Ezért lett az újévi gömb témája a szeretet – tette hozzá az egymásba fonódó szívekkel megjelenített idei tematikáról szólva.

A Manhattan központjában megtartandó szilveszteri ünnepség fő látványossága, amikor éjfélkor leereszkedik a hattonnás, csaknem négy méter átmérőjű krisztálygömböt a magasból, majd konfetti hull az ünneplőkre. Száz évvel ezelőtt a gömb még fából és vasból készült, illetve 100 darab 25 wattos izzóval szerelték fel. A most használt, Waterford-kristállyal borított gömbben sok ezer fénydióda világít, és kaleidoszkóp módjára ezerféle színben pompázik.

A Times Square-en minden évben több tízezer ember ünnepli az újévet, az elmúlt két évben azonban a pandémia miatt csak korlátozott számú résztvevő lehetett a téren. Idén azonban már minden korlátozást feloldottak.

Borítókép: Az új év beköszöntét ünneplők a New York-i Times Square-en  (Fotó: MTI/EPA/Angel Colmenares)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.