időjárás 10°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

A „szeretet ajándéka” lesz szilveszterkor a kristálygömb témája a Times Square-en

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.28. 16:14 2022.12.28. 16:55
A „szeretet ajándéka” lesz szilveszterkor a kristálygömb témája a Times Square-en

A „szeretet ajándéka” lesz az újévet köszöntő kristálygömb témája a New York-i Times Squaren. A Waterford-kristályokból álló gömböt mintegy 200 új kristályháromszöggel szerelték fel.

A New York-i kristálygömb összesen 2688 elemét 1999 óta az ír Waterford cégnél kézzel készítik. A gömb témája minden évben egy olyan érték, amit az egész világon nagy becsben tartanak mint a kedvesség, a harmónia, a jószándék, a boldogság és legutóbb a bölcsesség.

Tom Brennan, a Waterford kézműves mestere úgy fogalmazott: a pandémia két éve nagyon megviselte az embereket, de „átvészeltük, megerősödve jöttünk ki belőle, és szeretettel vesszük körbe magunkat”.

Ezért lett az újévi gömb témája a szeretet – tette hozzá az egymásba fonódó szívekkel megjelenített idei tematikáról szólva.

A Manhattan központjában megtartandó szilveszteri ünnepség fő látványossága, amikor éjfélkor leereszkedik a hattonnás, csaknem négy méter átmérőjű krisztálygömböt a magasból, majd konfetti hull az ünneplőkre. Száz évvel ezelőtt a gömb még fából és vasból készült, illetve 100 darab 25 wattos izzóval szerelték fel. A most használt, Waterford-kristállyal borított gömbben sok ezer fénydióda világít, és kaleidoszkóp módjára ezerféle színben pompázik.

A Times Square-en minden évben több tízezer ember ünnepli az újévet, az elmúlt két évben azonban a pandémia miatt csak korlátozott számú résztvevő lehetett a téren. Idén azonban már minden korlátozást feloldottak.

Borítókép: Az új év beköszöntét ünneplők a New York-i Times Square-en  (Fotó: MTI/EPA/Angel Colmenares)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.