Fontos üzenetet sugároznak szilveszter éjjelén

Legyen béke – ezúttal ezzel köszönti az újévet a New York-i Time Square évről évre megújuló híres kristálygömbje.

tt
2012. 12. 18. 19:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Waterford kristálygömb több mint egy évtizede nélkülözhetetlen kelléke a Time Square-i szilveszternek. A 2668 háromszög alakú elemből összerakott, jó kétméteres átmérőjű sziporkázó golyó hagyományosan egy oszlop tetejéről ereszkedik le a térre az újév beköszöntét jelző visszaszámlálás alatt.

Az ír kristálygyártó cég, amelynek egyik leghíresebb terméke a Waterford kristálygömb évről évre valami fontos üzenetet csatol a golyóhoz. Szokás szerint most is 288 háromszöget cseréltek ki új panelekre, amelyekbe ezúttal békegalambot véstek az idei téma – Let There Be Peace (Legyen béke) – jegyében. Egyúttal mindenkit felszólítottak, hogy a közösségi médián keresztül küldjön békeüzenetet. Az üzenetek egy részét élő webkamerás közvetítés során olvassák fel, a többit az interneten teszik közzé.

A várakozások szerint több mint egymilliárdan nézik majd a televíziós és online közvetítéseken keresztül a szilveszteri ünneplést. Az éjféli visszaszámlálást Ryan Seacrest televíziós és rádiós személyiség irányítja majd, a műsor zenei fellépői között lesz Taylor Swift és Carly Rae Jepsen is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.