Hasznos újdonsággal rukkolt elő a Waze

A népszerű navigációs alkalmazás a veszélyes utakra is figyelmeztetheti a sofőröket. Az újdonság a helyismerettel nem rendelkezők számára lehet különösen hasznos.

Magyar Nemzet
Forrás: Feol.hu2023. 01. 02. 12:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasznos funkció tesztelésébe kezdett a nálunk is népszerű Waze navigációs alkalmazás – adta hírül az Origó. 

Egyes országokban a béta verziója már képes figyelmeztetni a sofőröket az olyan utakra és útszakaszokra, amelyeken a közösségtől begyűjtött adatai szerint a szokásosnál gyakoribbak a balesetek.

A funkció elérhetővé válásáról egyszeri értesítést kapnak a felhasználók, ezt követően a statisztikailag magasnak mondható balesetszámú utak vörös kiemelést kapnak az alkalmazásban, a térkép alatt pedig olyan szövegek jelenhetnek meg, mint például a következő 220 méteren elég sok baleset történt a múltban.

A jelölést opcionálisan kikapcsolhatják a felhasználók.

Azért azt jó szem előtt tartani, hogy azok az utak is lehetnek veszélyesek, amelyeket az alkalmazás nem jelez, hiszen a Waze csak a saját információi alapján képes színezgetni.

Az eredeti, teljes írás Nagyon hasznos újdonsággal rukkolt elő a Waze címen az Origo.hu oldalon olvasható. 

Borítókép: A figyelmeztetéseket ki is lehet kapcsolni (Forrás: Origo.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.