Az útdíjat is megbecsülné a legnépszerűbb térkép alkalmazás

Plusz részletesebbé válik navigációkor a térkép kinézete – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: Origo2022. 04. 07. 11:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős fejlesztéseket jelentett be a Google Térkép csapata, a következő időszakban a szolgáltatás mobilos alkalmazásai navigációval kapcsolatos újdonságokat kapnak. Mind közül a leghasznosabbnak az útdíj megbecslése tűnik, a Waze-ben már elérhető funkcióval az ismeretlen terepen mozogni kívánók előre felmérhetik a sarc mértékét, elkerülhetik a költséges büntetéseket.

Hamarosan útdíjbecslésre is képessé válik a Google Térkép (Fotó: Google)

A Google szerint az útdíjbecslés április során és első körben az Egyesült Államok, India, Indonézia, továbbá Japán körülbelül kétezer fizetős útszakaszát ismeri majd, az illetékesek serényen dolgoznak a további országokban való mielőbbi aktiválásán is.

A belátható jövőben érkező másik nagy fejlesztést a térképen látható információk részletesebbé válása jelenti, az épületek körvonalainak feltüntetésével, továbbá a stoptáblákhoz, a forgalomirányító lámpákhoz, vagy éppen az útba beékelődött szigetekhez hasonló objektumok feltüntetésével könnyebbé válhat a tájékozódás.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.