időjárás 37°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Elmarad a szombat reggeli légi parádé, a tűzijátékról holnap délben döntenek

Szamurájkarddal fenyegetőzött Mark Zuckerberg

Forrás: ORIGO.HU
2022.07.02. 14:59 2022.07.02. 23:48
Szamurájkarddal fenyegetőzött Mark Zuckerberg

Tömeges leépítés helyett pedig inkább elüldözné a nem elkötelezett dolgozókat - olvasható az Origo cikkében.

Gyors egymásutánban két színes beszámoló is érkezett Mark Zuckerberg kapcsán, és egyik sem vet jó fényt a Facebook, avagy újabban Meta alapítójára. A Metaverzummal állítólag már rögeszmés jellegű kapcsolatot ápoló férfiról elsőként a közösségi hálózat harmincadik dolgozója emlegetett fel pár sztorit a TikTokon, Noah Kagan 2005-ben kilenc hónapot dolgozott programozóként a cégnél, 2014-ben pedig könyvet is kiadott az ott töltött idejéről.

Keményen beleszállt Zuckerberg a Meta lazsálni látszó dolgozóiba

Állítása szerint az akkoriban a húszas éveinek legelejét taposó Zuckerbergnek enyhén szólva sem volt az erőssége a dolgozók motivációja, neki nem tetsző fejlemények láttán kedvesen olyan dolgokat mondott, mint például „szájon váglak, ha nem készülsz el gyorsabban", vagy épp „feldarabollak a nagy kardommal". Az utóbbi fenyegetőzés során a szavainak nyomatékosítása érdekében szamurájkardot tartott a kezében, Kagan azóta sem tudja, hogy miért volt egyáltalán katonája Zuckerbergnek.

Az ennél aktuálisabb ügyre rátérve a Meta csütörtökön megtartotta a legutóbbi kérdezz-felelek eseményét a dolgozókkal, ennek során a frusztrált Zuckerberg bejelentette, hogy sokkal agresszívebb célokat fog kitűzni, ezzel befűtve a dolgozók talpa alá.

Realisztikusan nézve valószínűleg nagyon sok olyan ember van itt a cégnél, akiknek nem kellene. Abban bízom, hogy az elvárások megemelésével elég forróvá válik a levegő néhányatok számára az önkéntes felmondáshoz, ez a fajta természetesen kiválasztódás számomra megfelel

– árulta el teketóriázás nélkül a terveit Zuckerberg.

A techcégek javához hasonlóan a Facebook is drámaian visszavágta az idén felvenni kívánt dolgozók számát, hiszen az általános gazdasági nehézségek mellett egyre nehezebb a hirdetések eladása, és a termékeinek felhasználói bázisai sem nőnek a kívánt mértékben. A tavalyi utolsó negyedévben a Facebook napi szinten aktív felhasználóinak száma még csökkent is, 1,93 milliárdról 1,929 milliárdra - olvasható az Origo cikkében.

Borítókép: Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.