Korlátlan üzemidőre is képes az Adidas vezeték nélküli fejhallgatója

Nem ez az első hordható eszköz, ami beépített „napelemmel” tölti magát, de az Adidas nagyon komolyan vette a hatékonyságot és a környezetbarátságot – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 20. 16:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adidas egy egészen különleges fejhallgatót mutatott be RPT-02 SOL néven. Az eszköz legnagyobb különlegessége, hogy egy speciális napelem segítségével képes tölteni magát, így elméletileg akár végtelen üzemidőre is képes lehet, legalábbis ha elég fény éri. 

Fotó: Adidas

A fejhallgatóba az Exeger által készített Powerfoyle nevű anyagot építették, ami a napelemhez hasonlóan képes hasznosítani az energiát, és folyamatosan tölteni a készüléket. Mindenféle töltés nélkül egyébként 80 órát bír ki az eszköz, ami önmagában is impresszív, pedig nincs benne valami hatalmas akkumulátor, így mindössze 256 gramm a tömege.

Mindez nagyon jól hangzik, de azért vannak hátulütői is: a könnyűség és a hosszú üzemidő oltárán feláldozták az aktív zajszűrést. Ez talán sportolás közben nem a legnagyobb probléma, és hát az Adidas kifejezetten sportoláshoz ajánlja az RPT-02 SOL-t, ami ennek megfelelően érintés helyett gombokkal vezérelhető, hiszen ez sokkal jobban működik az aktív tevékenységeknél.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.