Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Hatalmas büntetést kapott az Instagram

A felügyelő szervezet szóvivője szerint hatalmas büntetést kapott az Instagram a gyermekek adatainak hiányos védelme miatt – írja a Csongrád-Csanád megyei hírportál, a Délmagyar.hu.

Forrás: Delmagyar.hu – Mediaworks2022. 09. 15. 13:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Írország adatvédelmi hatósága rekordösszegű bírságot szabott ki az Instagram közösségi hálózatra, miután vizsgálatot indítottak a gyermekek adatainak kezelésével kapcsolatban.

A még 2020-ban indult nyomozás a 13 és 17 év közötti gyermekkorú felhasználókra terjedt ki, akiknek engedélyezték az üzleti fiók működtetését. Azonban mint ez kiderült, az üzleti fiók megnyitása után a felhasználó telefonszámát és e-mail címét is közzétették – írja a Reuters jelentése alapján a G Data.

Az Instagram azt tervezi, hogy fellebbezni fog a bírság ellen – közölte a Meta Platforms Inc. szóvivője. Emellett a platform azóta új funkciókat adott ki a tizenévesek biztonságának és az információik titkosságának megőrzése érdekében – tette hozzá.

Az ír adatvédelmi hatóság szabályozza a Facebookot, az Apple-t, a Google-t és más technológiai óriáscégeket az EU-s székhelyük írországi elhelyezkedése miatt. A hatóság már több mint egy tucat vizsgálatot indított a Meta-cégek, köztük a Facebook és a WhatsApp ellen.

A WhatsAppot tavaly rekordösszegű, 225 millió eurós bírsággal sújtották, mert 2018-ban nem felelt meg az EU adatszolgáltatási szabályainak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.