időjárás 3°C Ignác 2023. február 1.
logo

Hatalmas büntetést kapott az Instagram

Forrás: Delmagyar.hu – Mediaworks
2022.09.15. 13:28 2022.09.15. 14:34
Hatalmas büntetést kapott az Instagram

A felügyelő szervezet szóvivője szerint hatalmas büntetést kapott az Instagram a gyermekek adatainak hiányos védelme miatt – írja a Csongrád-Csanád megyei hírportál, a Délmagyar.hu.

Írország adatvédelmi hatósága rekordösszegű bírságot szabott ki az Instagram közösségi hálózatra, miután vizsgálatot indítottak a gyermekek adatainak kezelésével kapcsolatban.

A még 2020-ban indult nyomozás a 13 és 17 év közötti gyermekkorú felhasználókra terjedt ki, akiknek engedélyezték az üzleti fiók működtetését. Azonban mint ez kiderült, az üzleti fiók megnyitása után a felhasználó telefonszámát és e-mail címét is közzétették – írja a Reuters jelentése alapján a G Data.

Az Instagram azt tervezi, hogy fellebbezni fog a bírság ellen – közölte a Meta Platforms Inc. szóvivője. Emellett a platform azóta új funkciókat adott ki a tizenévesek biztonságának és az információik titkosságának megőrzése érdekében – tette hozzá.

Az ír adatvédelmi hatóság szabályozza a Facebookot, az Apple-t, a Google-t és más technológiai óriáscégeket az EU-s székhelyük írországi elhelyezkedése miatt. A hatóság már több mint egy tucat vizsgálatot indított a Meta-cégek, köztük a Facebook és a WhatsApp ellen.

A WhatsAppot tavaly rekordösszegű, 225 millió eurós bírsággal sújtották, mert 2018-ban nem felelt meg az EU adatszolgáltatási szabályainak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.