Instagram Családi központ, már magyar felhasználóknak is

A már hazánkban is elérhető eszköz többek közt lehetővé teszi a szülőknek, hogy az Instagramon limiteket és szüneteket állítsanak be gyermekeiknek. Az új funkció használatához az Instagram applikáció frissítése válhat szükségessé.

2022. 09. 15. 18:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Meta által bevezetett fejlesztés az Instagram szülői felügyeleti funkciója - olvasható a Mediaworks megyei portáljainak digitália rovatában.

Ez az eszköz lehetővé teszi a szülők számára, hogy az Instagramon napi vagy heti időlimiteket és ütemezett szüneteket állítsanak be gyermekeik számára. A Családi központon szakértők által támogatott tartalmak is elérhetők, amelyek segítenek a tizenéves gyerekeknek és szüleiknek eligazodni a digitális világban.

 

Az Egyesült Államokhoz és néhány más országhoz hasonlóan szeptember 15-től a Családi központ lehetővé teszi a szülők (vagy gondviselők) számára, hogy tizenéves gyermekeiknek meghívót küldjenek a fiókjuk felügyeletére, vagy elfogadják a gyermekeik erre vonatkozó meghívását.

 

Miután megkapták a szükséges jogosultságokat a felügyeleti funkció használatára, a szülők ellenőrizhetik, hogy tizenéves gyermekük naponta mennyi időt tölt az Instagramon: beállíthatnak konkrét napközbeni vagy heti időpontokat, amikor korlátozni szeretnék tinédzserük Instagram-használatát, és a nap folyamán meghatározott időpontokra szüneteket is beiktathatnak.

A Meta szerint az időkorlátok közös beállításával segíthetnek a gyerekeknek jobban beosztani az idejüket. Az új Tarts szünetet! funkció emlékezteti a gyerekeket, hogy iktassanak be egy kis szünetet, ha már egy bizonyos ideje görgetik az Instagramon a Reels-videókat.

Az új eszköznek köszönhetően a szülők azt is láthatják, hogy tinédzserük kiket követ, és kik követik őket, illetve értesítést kaphatnak arról, ha gyermekük jelentett egy fiókot vagy posztot – beleértve azt is, hogy kit és milyen típusú tartalmat jelentett. Emellett a Családi központban a szülők cikkeket, útmutatókat és szakértőktől származó tippeket találhatnak olyan témákban, amelyek segítik a tizenéves gyermekek pozitív online élményeit.

Az eredeti cikk az alkalmazás használatának szemléltetésével, IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: YouTube/képernyőfotó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.