Feloszlatta az etikai tanácsadói csapatát a Facebook

Nem kíván felesleges projektekre pénzt költeni Mark Zuckerberg.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 10. 11:00
null
FILES-US-STOCKS-MARKET-IT-OPEN Fotó: JOSH EDELSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kíván felesleges projektekre pénzt költeni Mark Zuckerberg – olvasható az Origó cikkében.

Az aktív felhasználók számának rendkívül minimális növekedése és a reklámbevétel csökkenése miatt Mark Zuckerberg már hónapokkal ezelőtt hadjáratot indított a Meta berkein belül, le kíván számolni a szükségtelen projektekkel, továbbá elüldözné a nem produktív munkavállalókat a cégtől. 

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a fogyasztók többségének erős szkepticizmusát kiváltott, negyedévente több milliárd dollár veszteséget generáló metaverzumos kalandozását be kívánná fejezni.

A költséghatékonysági intézkedések most újabb áldozatot követeltek, ezúttal a Facebook búcsúzott a Felelős innováció névre hallgató csapatától. A pár éve megalapított csoport mérnökökből, polgárjogi és etikai háttérismeretekkel rendelkező személyekből állt, a Meta társadalomra potenciálisan káros fejlesztéseinek azonosítása volt a céljuk, hozzájuk fordulhattak tanácsokért a termékeket fejlesztő csapatok a releváns dilemmáikkal.

A Meta szerint a feloszlatott csapat tagjainak java a vállalatnál marad, hasonló jellegű tevékenységet végeznek majd konkrét projekteknél. A témához kapcsolódó érdekesség, hogy június elején a mesterséges intelligenciával foglalkozó csapatoknál is nagy átszervezés volt, ennek keretében az MI felelősségteljes használatáért felelős csoportot beolvasztották a Társadalmi hatás részlegbe.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Mark Zuckerberg (Fotó: Josh Edelson)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.