Itt van az új iPhone, műholdkapcsolattal

Megjött a képernyőbe lyukasztott kamera, és a telefon most már vészhelyzetben műholdakhoz is tud csatlakozni.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 09. 10:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple a koronavírus-járvány óta nem állt vissza a valódi élő bemutatókra, így ezúttal is egy előre felvett, nagyon szépen megkomponált bemutatón leplezték le az újdonságaikat. Hogy ez valakinek tetszik, vagy nem, az nyilván egyéni ízlés kérdése. Kétségtelen, hogy volt egy hangulata, amikor egy előadóteremben az egész közönség fanatikusan tapsolt valaminek, ami szinte teljesen ugyanaz, mint amit tavaly láttak, de ez valahogy mégiscsak része volt az Apple bemutatóinak – olvasható az Origo cikkében.

De azért a lényeg előtt egy kicsit elidőztek

Akárhogy is, mindenki az új iPhone-okra várt, de az Apple aljas módon az órával kezdett bele a másfél órás előadásba. Az Apple Watch Series 8 nem különbözik rettenetesen a korábbi verzióktól, de a kijelzőnek még kisebb a kávája, így tehát nagyobb a hasznos felület. Maga a kinézet emellett gyakorlatilag csak minimálisan változott.

Mindenesetre egy újfajta hőmérsékletszenzorral még tovább tudtak javítani a női ciklusok mérésén, de ezen kívül is hasznos lehet bárkinek, az elmondottak alapján még azoknak is, akik sokat ittak, mert még nekik is más a testhőmérsékletük, főleg éjszaka, miután lefeküdtek aludni.

Sikerült tovább fejleszteni a giroszkópot és a gyorsulásmérőt is. Az utóbbi sokkal gyorsabban reagál, így képes arra, hogy azonnal észrevegye, ha autóbalesetet szenvedtünk, és rögtön értesítheti az illetékes hatóságokat.

Ezzel együtt továbbra is körülbelül maximum 18 órát bír ki az óra, ami az androidos konkurensekhez képest nem sok, úgyhogy az Apple most bevezetett egy új, akkukímélő módot is, ami a korábbi modellek egy részén is elérhető lesz. Ezt úgy igyekeztek kialakítani, hogy a legfontosabb dolgok gond nélkül működjenek, de közben mégis spóroljon az óra az akkuval.

Érkezik egy új Apple Watch SE is, ami szokás szerint olcsóbb és egy kicsit kevesebbet tud, de megkapta ugyanazt a processzort, mint az új nyolcas verzió, és ugyanazokat az érzékelőket, amik az autós ütközés jelentéséhez szükségesek.

Ha pedig ez nem lenne elég, bejelentették az Apple Watch Ultra nevű hangzatos új változatot is, amit kifejezetten azoknak szánnak, akik olyan kőkemény körülmények között sportolnak (vagy élnek, vagy dolgoznak), akiknek szüksége van arra, hogy az óra mindent kibírjon.

Így az Ultra mindenféle különleges anyagból van, amik alaposan bírják a gyűrődést, többek között jelentős mennyiségű titániumból. 

Tulajdonképpen ennél az eszköznél mindent a keményvonalas sportolásnak szenteltek, így az akkuja még tovább bírja, a GPS-vevője még pontosabb, széles skálán tűri az eltérő hőmérsékleteket, és beépítettek egy csomó programot a különböző sportok megfelelő követésére.

Tehát összefoglalva:

  • jött az Apple Watch Series 8, ami megint egy kicsit többet tud, mint az elődje,
  • jött egy új Apple Watch SE, ami olcsóbb, de tudja a fontos dolgokat,
  • és jött az Apple Watch Ultra, ahol mindent beletettek azoknak, akik nem szeretik kímélni sem magukat, sem az órát.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.