Jön a csoportok tagjai közti chatelés a legnépszerűbb közösségi oldalon

Szóbeli beszélgetésre és élő közvetítések indítására is lehetőség lesz.

Forrás: Origo2022. 09. 14. 15:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A facebookos csoportokban eddig csak bejegyzéseken és kommenteken keresztül folyhatott a tagok közti kommunikáció, azonban a Meta hamarosan világszerte elérhetővé teszi a csoportos chatelésre kitalált Közösségi csevegések funkciót. Ennek segítségével a csoportok tagjai nem csak klasszikus chatelést folytathatnak, de 30 résztvevőig akár hangcsevegésre is lehetőségük lesz, plusz a tagok képesek lesznek élő közvetítést indítani.

A csoportos chateléssel a Discordot másolja a Facebook, az általános chatfolyam mellett a tulajok tematikus csevegőszobákat hozhatnak létre, hogy dedikált tereket biztosítsanak az eltérő témájú és típusú csevegéseknek, ezzel elkerülve a totális káosz kitörését a közösségi csevegések során.

Magukhoz a csoportokhoz hasonlóan a közösségi csevegőfelületek is lehetnek nyilvánosak vagy privátak. Fotó: Facebook

A Facebook lehetővé teszi, hogy a csoportok tulajdonosai moderátori jogokat adjanak egyes tagoknak, és persze automatizált moderációs eszközök is a rendelkezésükre állnak a béke fenntartására. A moderátoroknak joguk van blokkolni, lenémítani, felfüggeszteni a csoportok tagjait, továbbá a bejegyzéseiket is törölhetik.

A csoportok közös csevegési funkciója a következő hetekben válik majd világszerte elérhetővé.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Tematika alapján csevegőszobák hozhatóak létre a csoportok közösségi chatközpontjában (Fotó: Facebook)
 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.