Nyugdíjba vonul a PS4 és PS5 vezető mérnöke

A következő PlayStation már az utódjának irányítása alatt készülhet.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 07. 10:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő PlayStation már az utódjának irányítása alatt készülhet – olvasható az Origó cikkében.

A mások életére óriási hatást gyakorló műszaki megoldások kifejlesztéséért felelős háttéremberek a lehető legritkább esetben válnak ismertté a széles nyilvánosság előtt, jó eséllyel a legnagyobb PlayStation-rajongók java sem hallotta még Masayasu Ito nevét.

Mindez annak ellenére van így, hogy a 60 éves mérnök óriási befolyással volt az elmúlt évtizedükre, 2008-ban vált a Sony konzolos részlegének hardveres vezetőjévé, az irányítása alatt készült el a 117 millió feletti darabszámban értékesített PlayStation 4, a sokak számára még mindig álom PlayStation 5, továbbá a PSVR virtuális valóság headset, csak hogy a legjelentősebb termékeket említsük.

A Sony tájékoztatása szerint a vállalatnál 1986 óta dolgozó mérnök október elsejével nyugdíjba vonul, így a nem túlságosan távoli jövőben megjelenő PSVR2 headset és a DualSense Edge kontroller lehetnek az utolsó olyan termékek, amelyek még az irányítása alatt készültek.

A következő PlayStationért már az utódja felelhet. Lin Tao a PlayStation 2 piacra kerülését követően került a Sony konzolos részlegéhez, majd a vállalat egyéb divízióinál is dolgozott, Masayasutól eltérően mérnöki helyett üzleti háttérrel rendelkezik.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.