időjárás 14°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Megérkezett Magyarországra az első okos vadriasztó

Forrás: FEOL.HU
2022.10.14. 19:49 2022.10.14. 20:35
Megérkezett Magyarországra az első okos vadriasztó

Ha mégis baleseteznénk, egymillió forintot is kaphatunk kárpótlásul – olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

Magyarországon a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente negyvenezer vadgázolás történhet, a balesetekkel járó személyi sérülések és gazdasági károk jelentősek. Ezt a számot hivatott csökkenteni a Vionn GO, az első okos vadriasztó, ami a gépjármű alvázára rögzítve a beépített hangszórónak köszönhetően jelzi érkezésünket az állatvilágnak.

A pénzvisszafizetési garanciával kínált riasztó már hazánkban is elérhető.

A vadgázolás valós veszélyt jelent az utakon nemcsak tavasszal és nyáron, amikor rengeteg állat hagyja el a megszokott környezetét párzási ösztöne miatt, hanem ősszel és télen is. Az országos vadgazdálkodási adattár statisztikái szerint leggyakrabban őzeket gázolnak el az autósok, de sok mezei nyúl és fácán is áldozatául eshet ilyen baleseteknek.

Az úttestre kiugró állatok ellen sokáig nem volt igazi megoldás, ez

a digitális vadriasztó viszont speciális technológiájának köszönhetően nyújt az eddigieknél nagyobb biztonságot.

A Vionn GO egy 6x6 centi széles, 2 centi vastag műanyag dobozba rejtett kütyü, amit a kocsi frontrészén, lökhárítón, alvázon, hűtőrácson kell elhelyezni. Mivel igényesen kivitelezett, nem rontja le az autó elejének kinézetét. A kiszemelt felületet a mellékelt tisztítókendővel kell letörölni, a Vionnt a hátlapján található gombbal egyetlenegyszer aktiválni – többet nem kell foglalkozni vele, készen is van, mintegy két évig működik.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció. (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.