Megérkezett Magyarországra az első okos vadriasztó

Ha mégis baleseteznénk, egymillió forintot is kaphatunk kárpótlásul – olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

Forrás: FEOL.HU2022. 10. 14. 19:49
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente negyvenezer vadgázolás történhet, a balesetekkel járó személyi sérülések és gazdasági károk jelentősek. Ezt a számot hivatott csökkenteni a Vionn GO, az első okos vadriasztó, ami a gépjármű alvázára rögzítve a beépített hangszórónak köszönhetően jelzi érkezésünket az állatvilágnak.

A pénzvisszafizetési garanciával kínált riasztó már hazánkban is elérhető.

A vadgázolás valós veszélyt jelent az utakon nemcsak tavasszal és nyáron, amikor rengeteg állat hagyja el a megszokott környezetét párzási ösztöne miatt, hanem ősszel és télen is. Az országos vadgazdálkodási adattár statisztikái szerint leggyakrabban őzeket gázolnak el az autósok, de sok mezei nyúl és fácán is áldozatául eshet ilyen baleseteknek.

Az úttestre kiugró állatok ellen sokáig nem volt igazi megoldás, ez

a digitális vadriasztó viszont speciális technológiájának köszönhetően nyújt az eddigieknél nagyobb biztonságot.

A Vionn GO egy 6x6 centi széles, 2 centi vastag műanyag dobozba rejtett kütyü, amit a kocsi frontrészén, lökhárítón, alvázon, hűtőrácson kell elhelyezni. Mivel igényesen kivitelezett, nem rontja le az autó elejének kinézetét. A kiszemelt felületet a mellékelt tisztítókendővel kell letörölni, a Vionnt a hátlapján található gombbal egyetlenegyszer aktiválni – többet nem kell foglalkozni vele, készen is van, mintegy két évig működik.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció. (Forrás: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.