A marathoni teknőskórház csodálatos dolgott tett két hüllőért

Emma és Bubbles most már boldogan élhetik tovább az életüket.

Forrás: MTI2020. 08. 07. 14:14
null
Tenerife, 2017. február 13. A World Press Photo (WPP) által közreadott képen halászhálóba gabalyodott teknõs próbál szabadulni a spanyol Kanári-szigeteken fekvõ Tenerife partjai elõtt 2016. június 8-án. Francis Perez spanyol fotóriporter a Caretta caretta csapdában címû képével elsõ díjat nyert a természet egyedi kategóriában a World Press Photo nemzetközi sajtófotóversenyen 2017. február 13-án. (MTI/EPA/WPP/Francis Perez) MEGJEGYZÉS: A kép nem archiválható, csak egyszer, változtatás nélkül, kizárólag a World Press Photo versenyével vagy kiállításával kapcsolatosan közölhetõ! Fotó: Francis Perez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meggyógyítottak, majd visszaengedtek a tengerbe két bajba jutott tengeri teknőst Floridában.

A hüllőket az amerikai parti őrség mentette ki a floridai Keys-szigetcsoport körüli vizekből. Egyiküket, az Emma nevű 68 kilogrammos nőstényt júniusban Islamorada város partjainál találták, a vízfelszínen lebegett. A közeli Marathonban lévő teknőskórházba szállították, ahol a felesleges levegőt eltávolították a testüregeiből, folyadékokat és vitaminokat kapott.

Másikukra, a Bubblesnak keresztelt százkilós nőstényre elhagyott halászhálóba gabalyodva találták csónakázó turisták Long Key közelében. A teknőskórház szakembereinek a parti őrség segített kimenteni a kötelek közül. Egyik hátsó uszonya helyrehozhatatlan sérüléseket szenvedett, amputálni kellett. Tüdőgyulladását és más betegségeit is meg kellett gyógyítani.

Michael Lees, a parti őrség tagja a mentést és a csütörtöki vízbe bocsátást „ritka alkalomnak” nevezte.

„Felemelő érzés látni a teknősmentés eredményét, ritkán látjuk, hogy az állatok, melyeket megmentettünk, visszakerülnek a vízbe” – magyarázta.

A teknőskórház 1986 óta foglalkozik tengeri teknősök mentésével, gyógyításával és visszajuttatásukkal a tengerbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.