Ezentúl retteghetnek a kutyatulajdonosok

DNS-vizsgálatnak vetnék alá a kutyákat a „kutyapiszok-rendőrei”.

kn
2014. 01. 14. 16:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kísérleti projektet Vomero-Arenella negyedben tesztelik. Vért vesznek a négylábúaktól, hogy regisztrálják DNS-üket. Így a továbbiakban könnyebben lenyomozható a tulajdonos, aki a séta során nem takarított fel az utcán kutyája után – írja az ANSA olasz hírügynökség a nápolyi városháza rendeletére hivatkozva.

Aki nem járul hozzá, hogy kutyája DNS-e bekerüljön az adatbankba, az akár 150 eurós (mintegy 45 ezer forintos) büntetésre is számíthat. Tommaso Sodano, Nápoly alpolgármestere szerint a projekttel nemcsak a városképet javíthatják, hanem az egészségügyi kockázatokat is csökkentik.

Az ellenőrzéseket az állat-egészségügyi szolgálat „kutyapiszok-rendőrei” fogják végezni. Miközben egyesek örvendetesnek tartják az új rendeletet, sokan gúnyolódnak a nápolyi vezetőség döntésén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.