Egyik legősibb fűszerünk számos területen a segítségünkre lehet

Íme néhány ötlet, miként hasznosíthatjuk a minden háztartás alapját képező konyhasót.

Forrás: Mediaworks2020. 09. 11. 20:29
null
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frissen tartja

A szeletelt alma barnulása könnyen megelőzhető egy gyors sós vizű fürdővel. Keverjen el fél teáskanál durva szemű sót egy csésze hideg vízben, majd áztassa benne az almaszeleteket 10 percig. A leszűrt gyümölcsöt utána fogyasztásig tárolja a hűtőben – javasolja a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin összeállítása.

Fotó: pexels

Jégvarázs, sóvarázs

A rögtönzött házibulik „gyilkosa” a nem megfelelően behűtött ital. A következő módszerrel azonban akkor is jéghideg nedűket szervírozhat, ha nem készült fel időben a vendégek fogadására. Tegye a langyos bort vagy pezsgőt magas falú edénybe, majd lapátoljon rá egy kevés jeget, és hintse meg néhány evőkanál durva szemű sóval. Folytassa a rétegezést addig, amíg az edény meg nem telik. Végül öntse fel az egészet vízzel. 10-12 perc múlva már pukkanhat is a dugó!

Fotó: pexels

Ha kapar a torok…

Legyen szó akár egy végigbeszélt napról, akár egy kellemetlen őszi megfázásról, az első krákogások után még nem érdemes egyből a gyógyszerszekrényhez rohanni. Inkább keverjen össze 1 rész sót 2 rész langyos vízzel, és gargarizáljon vele naponta egyszer, erősebb fájdalom esetén pedig akár három-négyszer is! A sós víz csillapítja a fájdalmat, és csökkenti a gyulladást is a torok beteg szöveteiben.

Fotó: pexels

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.