Huszonnyolcadik születésnapját ünnepli Ejmej, a hím óriáspanda

Huszonnyolcadik születésnapját ünnepli hétfőn a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

Forrás: MTI2020. 09. 14. 18:19
null
Csengtu, 2019. december 3. Óriáspanda egy fajspecifikus kutatóközpont tenyésztelepén, Szecsuan kínai tartomány székhelye, Csengtu közelében 2019. december 2-án. A Természetvédelmi Világalap (WWF) 2014-es felmérése szerint 1864 óriáspanda él a vadonban. MTI/EPA/Roman Pilipej Fotó: Roman Pilipej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugat-japán Vakajama prefektúrabeli Adventure World állatkert Ejmej (Eimei) nevű hím óriáspandáját, amely emberi években már több mint 80 évesnek számít, tortával köszöntötték az évfordulón.

A Pekingben született állat 1994. szeptember 6-án érkezett Japánba és azóta 15 kölyköt nemzett, közülük 11 már Kínában van.

A pandát 2014-ben ismerték el a világ legidősebb, fogságban élő olyan óriáspandájaként, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

Az állatkert bambuszokkal díszítette fel az óriáspanda lakhelyét, hogy ezzel kívánjon neki további hosszú és egészséges életet.

Ejmej júniusban párosodott a 20 éves Rauhinnal, amellyel már kilenc közös utódjuk van. A nőstény várhatóan ősszel hozza a világra a kicsinyeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.