Kellemes érzésekkel kényeztetnek a nosztalgikus ízek

Egy nagyon kellemes, kedvelt és régről ismert étel elfogyasztása jóval nagyobb élményt jelent, mint pusztán az éhség legyűrését.

Forrás: MW2020. 09. 23. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte mindenki őriz szép emlékeket olyan fogásokról, amelyeket szívesen evett, és amelyek kellemes élményeket idéznek fel benne – olvasható a Vasárnap Reggel magazin cikkében. Általában laktató, tápláló finomságokról van szó. Angol nyelvterületen „comfort food”-nak nevezik őket, aminek lényege az a kellemes, komfortos érzés, amit az étel elfogyasztása, az ízek jelentenek.

Házunk tájáról

Az természetesnek tekinthető, hogy otthon, saját konyhájukban a háziasszonyok olyan ételeket készítenek, amiket annak idején édesanyjuktól, nagymamájuktól tanultak. Sőt, még a régi menzák, étkezdék ízei is újjászületnek, gondoljunk csak a csokiöntettel kínált piskótakockára vagy a bélszínrolóra és a hozzá tálalt főzelékekre. De nem csak otthon élvezhetjük ezeket a kellemes, nosztalgikus ízeket. A legnívósabb éttermek étlapjáról sem hiányzik a rakott krumpli, a kocsonya vagy a halászlé – igaz, ezek többnyire újragondolt formában kerülnek terítékre.

Mindenkinek a sajátja

Országonként, de még tájegységenként is más és más azoknak az ételeknek a listája, amelyeket háziasnak tekintünk. Az angolok nagy kedvence a shepherd’s pie, a „pásztorpite”, ez lényegében egy ragu, amelyet kellemes krumplipürével fedve sütnek meg. A francia hagymalevest vagy az olasz lasagnét talán senkinek sem kell bemutatni.

Öt szuper tipp, hogy a gyereket rávegyük a zöldségevésre

Erőltetni nem érdemes a dolgot, mert a gyerek ilyenkor, csak még inkább ellenáll. Jutalmazni sem szerencsés, mert így ajándék nélkül máskor sem fogja megenni zöldséget. Ám azért nem szabad lemondóan tudomásul venni az új szokást! Íme öt tipp, hogy lehet rávenni a gyereket a zöldségevésre!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.