Őszre halasztották a jövő évi maratont Bostonban

Őszre halasztották a jövő évi Boston Maraton utcai futóversenyt.

Forrás: MTI2020. 10. 28. 21:40
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ hat legjelentősebb maraton közé tartozó viadal szervezőinek szerdai állásfoglalása szerint a pandémia miatt döntöttek úgy, hogy a szokásos áprilisi helyett egy később kijelölendő őszi időpontban próbálják meg lebonyolítani a versenyt.

A tradicionális, 1897 óta minden évben megrendezésre kerülő Boston Marathont idén előbb áprilisról szeptemberre halasztották, majd a verseny történetében először törölték.

A tokiói maraton szervezői október elején jelentették be, hogy a koronavírus-járvány visszaszorításáért elrendelt utazási korlátozások miatt 2021 márciusáról október 17-re halasztják a maguk versenyét.

Idén a hat nagy maratoni futóverseny közül mindössze kettőt, a tokióit és a londonit tudták megrendezni, a bostoni, a berlini, a chicagói és a New York-i elmaradt.

Mozgásra biztatnak a középkorú sztárok

Azoknak, akik nem hisznek magukban, jöjjön egy kis motiváció olyan sztároktól, akik már elmúltak negyvenévesek, de mindennapjaik része a sport.

A sportolásnak nincs korhatára, persze egy bizonyos kor után már érezzük, hogy nem megy úgy, mint húsz-harminc évesen. A negyvenet elérve tapasztaljuk meg először, hogy az anyagcserénk lassabb, nem mindegy, hogy mit és mikor eszünk, hogyan és mennyit mozgunk. Sokan feladják, miután nem látják rövid időn belül az eredményt, pedig 40-50 évesen is lehet sportos testalkatunk, amiért persze meg kell dolgoznunk. Az alábbi negyvenes sztárok példát mutatnak fiataloknak, időseknek egyaránt – írja a Csupasport.hu.

Dwayne Johnson – 48 éves

A színész, testépítő, pankrátor közel az ötvenhez is keményen edz. Hajnalban, amikor mások még alszanak, már túl van a reggeli futásán. A Szikla becenévre hallgató sztár közösségi oldalain rendszeresen oszt meg edzésvideókat, tippeket, hogy másokat is inspiráljon. Johnson a vasárnap kivételével mindennap edz.

Mark Wahlberg – 49 éves

Wahlberg újra és újra bizonyította, hogy az eredményekért meg kell izzadni. Ha inspirációra vágyik, látogasson el a sztár Instagram-oldalára. Wahlberg nemcsak nagy szerelmese a sportnak, hanem meg is osztja edzéseit, tapasztalatait és azt is, hogy a ketogén étrendjében milyen ételek szerepelnek.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.