Elárverezik Connery első James Bond-filmben használt pisztolyát

Ugyanez a pisztoly 2006-ban egyszer már árverésre került, akkor 106 ezer dollárért cserélt gazdát.

Forrás: MTI2020. 11. 10. 7:35
null
Illusztráció Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A néhai Sean Connery használta az első James Bond-filmben a pisztolyt, amely egy decemberi hollywoodi árverés fénypontja lesz.

A félautomata Walther PP maroklőfegyver leütési ára elérheti a 150-200 ezer dollárt (45-60 millió forint) is – véli a december 6-i árverést szervező Julien's Auctions.

A képsor, amelyben az árverésre kerülő pisztolyt egy kisebb, PPK-modellel együtt használta a Dr. No című 1962-es kalandfilmben az október 31-én, 90 évesen elhunyt Oscar-díjas filmsztár, a 007-es széria egyik fő ikonikus jelenete.

Ugyanez a pisztoly 2006-ban egyszer már árverésre került, akkor 106 ezer dollárért cserélt gazdát.

Az emblematikus pisztolyon kívül mintegy 500 egyéb hollywoodi emléktárgyat bocsátanak áruba az aukción, köztük a sisakot, amelyet Tom Cruise viselt a Top Gun című filmben, valamint Michelle Obama egy ruháját, az elsőt, amely árverésre került a volt first ladytől.

Újabb két filmet nem mutatnak be a pandémia miatt

A Walt Disney Co. csütörtökön jelentette be, hogy a Gal Gadot és Kenneth Branagh főszereplésével készült Halál a Níluson mozis forgalmazását bizonytalan időre elhalasztották. A krimi Észak-Amerikában december 18-tól került volna a mozikba. A Free Guy forgalmazása december 11-én kezdődött volna Amerikában, de a stúdió ezt a bemutatót is törölte a pandémia miatt.

Jelenleg már csupán egyetlen hollywoodi szuperprodukció szerepel az ünnepi naptárban: a Warner Bros. még kitart a Wonder Woman 1984 című filmje december 25-i bemutatása mellett.

A Disneytől már csak a fesztiválokon már sikert arató, Oscar-gyanús Nomadland című, Frances McDormanddal forgatott recessziós dráma szerepel az idei forgalmazási tervben. De a többi nagy hollywoodi filmstúdió is egy sor új bemutatóját halasztotta későbbre, egyebek mellett a Nincs idő meghalni című James Bond-filmet és a Fekete özvegyet is 2021-ben láthatják a nézők.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.