Kiderült, mi a megmaradt sütőtök legjobb tárolási módszere

Lehet, hogy imádjuk a tököt, de ha túl sokat vásároltunk belőle, képtelenség megenni, mielőtt tönkre menne vagy mielőtt megunnánk. Mit lehet tenni ebben az esetben? Semmiképp se hagyjuk kárba menni, hiszen van egy-két módszer a tarsolyunkban a tárolására – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 05. 10:00
sütőtök
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi a legegyszerűbb módja a megmaradt sütőtök tárolásának?

Bizony, a fagyasztás. Vágjuk fel és szedjük ki belőle a magokat a szokott módon. Daraboljuk fel, porciózzuk, majd mehet is a fagyasztótasakokba vagy dobozokba.

A fagyasztóban hat hónapig friss marad, úgyhogy akár a tavasz derekén is élvezhetjük finom ízét.

Milyen jó lesz a tavasz kezdetén is sütőtök-krémlevest vagy tökös muffint enni!

Ha előfőzzük, akkor akár egy évig is eláll a fagyasztóban. Daraboljuk fel ugyanúgy, mint az első esetben, majd tegyük három percre egy fazék forrásban lévő vízbe. Amint letelt az idő, szedjük ki, és tegyük jégkockákkal dúsított vízbe.

Fotó: Pexels

Miután a tökdarabok kihűltek, csepegtessük le őket, mehetnek a fagyasztótasakba, majd a fagyasztóba akár egy évre is.

És ha a sült sütőtök marad meg?

Akkor sincs semmi gond, nem szabad hagyni tönkre menni. Pürésítsük botmixerrel vagy konyhai robotgéppel, tegyük légmentesen zárt edénybe és a fagyasztóba. Bármikor lesz kéznél tökpüré.

Így a tök akár egy évig is eláll a fagyasztóban. Bátran használjuk fel levesekhez, desszertekhez vagy épp turmixokhoz.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

Így lesz tökéletes a sütőtökkrémleves

Amikor a hosszú és napfényes őszi időt felváltják a szürke és hűvös napok, akkor bizony elérkezett az ideje a sütőtöknek. A legváltozatosabb ételeket készíthetjük belőle, de megunhatatlanná tehetjük a sütőtökkrémleves ízét is.

A sütőtökből a legváltozatosabb ételeket készíthetjük, de megunhatatlanná tehetjük a sütőtökkrémleves ízét is, a levesektől, a sült és főtt főételeken át egészen a desszertig terjed a sor , sőt a merészebbek még a kávéjukat is megbolondíthatják vele. A leggyakrabban készített és sokak által leginkább kedvelt sütőtökös étel azonban biztos, hogy a sütőtökleves. A levest sokféleképp főzhetünk, de ha igazán jó, tartalmas és izgalmas fogást szeretnénk, akkor érdemes az alábbi praktikákat meghallgatni és legalább egy részüket megfogadni – írja a mindmegette.hu.

A leveskészítés első problematikája. Hogyan is érjük el, hogy puha legyen a tök, melyik módszert válasszuk a tökéletes töklevesünkhöz? Alapvetően bármelyik megoldás jó lehet. Ha kevés időnk van a leves elkészítésére, akkor mindenképp a főzést érdemes választani. Igaz, ilyenkor nem csak a magokat kell kikapni, hanem a formátlan tököt még hámozni és kockázni is kell, ellenben pikk-pakk megfő. Jó tanács, hogy annyi vízben főzzük, ami épp ellepi, s a leves készítéséhez őrizzük is meg a főzővizét, sőt akár főzés közben fűszerezhetjük is.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.