Mi a legegyszerűbb módja a megmaradt sütőtök tárolásának?
Itt lesz tilos tűzijátékozni Budapesten
Mi a legegyszerűbb módja a megmaradt sütőtök tárolásának?
Bizony, a fagyasztás. Vágjuk fel és szedjük ki belőle a magokat a szokott módon. Daraboljuk fel, porciózzuk, majd mehet is a fagyasztótasakokba vagy dobozokba.
A fagyasztóban hat hónapig friss marad, úgyhogy akár a tavasz derekén is élvezhetjük finom ízét.
Milyen jó lesz a tavasz kezdetén is sütőtök-krémlevest vagy tökös muffint enni!
Ha előfőzzük, akkor akár egy évig is eláll a fagyasztóban. Daraboljuk fel ugyanúgy, mint az első esetben, majd tegyük három percre egy fazék forrásban lévő vízbe. Amint letelt az idő, szedjük ki, és tegyük jégkockákkal dúsított vízbe.
Miután a tökdarabok kihűltek, csepegtessük le őket, mehetnek a fagyasztótasakba, majd a fagyasztóba akár egy évre is.
Akkor sincs semmi gond, nem szabad hagyni tönkre menni. Pürésítsük botmixerrel vagy konyhai robotgéppel, tegyük légmentesen zárt edénybe és a fagyasztóba. Bármikor lesz kéznél tökpüré.
Így a tök akár egy évig is eláll a fagyasztóban. Bátran használjuk fel levesekhez, desszertekhez vagy épp turmixokhoz.
Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.
Így lesz tökéletes a sütőtökkrémleves
Amikor a hosszú és napfényes őszi időt felváltják a szürke és hűvös napok, akkor bizony elérkezett az ideje a sütőtöknek. A legváltozatosabb ételeket készíthetjük belőle, de megunhatatlanná tehetjük a sütőtökkrémleves ízét is.
A sütőtökből a legváltozatosabb ételeket készíthetjük, de megunhatatlanná tehetjük a sütőtökkrémleves ízét is, a levesektől, a sült és főtt főételeken át egészen a desszertig terjed a sor , sőt a merészebbek még a kávéjukat is megbolondíthatják vele. A leggyakrabban készített és sokak által leginkább kedvelt sütőtökös étel azonban biztos, hogy a sütőtökleves. A levest sokféleképp főzhetünk, de ha igazán jó, tartalmas és izgalmas fogást szeretnénk, akkor érdemes az alábbi praktikákat meghallgatni és legalább egy részüket megfogadni – írja a mindmegette.hu.
A leveskészítés első problematikája. Hogyan is érjük el, hogy puha legyen a tök, melyik módszert válasszuk a tökéletes töklevesünkhöz? Alapvetően bármelyik megoldás jó lehet. Ha kevés időnk van a leves elkészítésére, akkor mindenképp a főzést érdemes választani. Igaz, ilyenkor nem csak a magokat kell kikapni, hanem a formátlan tököt még hámozni és kockázni is kell, ellenben pikk-pakk megfő. Jó tanács, hogy annyi vízben főzzük, ami épp ellepi, s a leves készítéséhez őrizzük is meg a főzővizét, sőt akár főzés közben fűszerezhetjük is.
Itt lesz tilos tűzijátékozni Budapesten
Radnai Márk nyílt levele Magyar Péternek - A végén
Curtist nem akárkivel kapta le az ágyban a menyasszonya
Ombudsman: maffiakultúra alakult ki az Európai Bizottságban
Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a többszörös magyar bajnok, olimpikon
Hivatalos: elárverezik a legendás magyar gyárat – nem tudták megmenteni
Itt van a britek háborús bejelentése
Döbbenet, ami az NB II-ben 2024 őszén történt
Hogyan gondozd a Magyar Péteredet?
Német hatóságok: Így juthatott be a térre a támadás elkövetője Magdeburgban
Nép hangja: ezt jelképezi a negyedik gyertya az adventi koszorún az utca embere szerint
Kiderült a titok, Závecz Tibor kétségbeesve magyarázta a bizonyítványát
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.