Tippek a hatékony és természetes a bőrápoláshoz

Ezekkel a növényi eredetű készítményekkel hatékony és természetes módon táplálhatja a bőrét – írja a Vasárnap Reggel a legutóbbi számában.

Forrás: MW2020. 11. 12. 8:32
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arcra

A kókuszolaj hatékony hidratáló, ráadásul hamar felszívódik. Használja közvetlenül zuhanyozás és bőrradírozás után! (Ne feledje, hogy a téli időszakban érdemes finom, krémesebb állagú hámlasztót használni!) Vigye fel az olajat a megtisztított arcbőrre, és finom, körkörös mozdulatokkal masszírozza be a mélyebb rétegekbe. A kókuszolajjal kíméletesen és hatékonyan ápolhatja az ajkait is – írja a kemma.hu cikke.

Fotó: Pexels

Kézre

A shea-vaj az afrikai karitéfa diójából nyert krémes állagú növényi olaj. Szobahőmérsékleten szilárd, azonban a bőrrel érintkezve finom olajjá válik, amely hamar felszívódik. Lehetőleg tiszta, finomítatlan shea-vajat vásároljon, ugyanis ennek a legmagasabb az A- és E-vitamin-tartalma! Hatékony hidratáló, sőt enyhíti a pikkelysömör, illetve az ekcéma tüneteit is. Tiszta formában balzsam gyanánt hajápoláshoz is igénybe veheti.

Testre

Kényeztesse magát egy illatos és tápláló fürdővel! A makadámdió olaja remek hidratáló, ezenfelül gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Oldjon fel 100 ml tejszínben 4 evőkanál olajat, és öntse a fürdővízbe. Ha végzett, finoman itassa fel bőréről a vizet egy törülközővel, hogy a tápláló olaj a bőrén maradjon.

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk hét furcsa okot, amelyek a pattanásos bőr hátterében állhatnak. A felnőttkori pattanások bizony sok kellemetlen percet szereznek, ezért érdemes megkeresni a kiváltó okokat.

Korábban nyolc szabályt mutattunk be az arcápoláson túl a szép arcbőrért. Ugyanis nem csak drága krémekkel szépülhetünk! A bőr állapota nagyban függ a mindennapi szokásainktól is.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.