Talán még nem hallott ezekről a vegán táplálkozási szokásokról

Néhány egyszerű javaslatot mutatunk, amely segíthet a régi táplálkozási szokásainkat újra cserélni.

Forrás: origo.hu2020. 11. 02. 17:29
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb kihívás, amellyel szembe kell néznünk, ha vegán táplálkozásra váltunk, az az, hogy lefektessük az új étrendünk alapjait. Ilyenkor szembesülhetünk azzal, hogy sokkal kevesebb lehetőség áll a rendelkezésünkre, holott egyszerűen csak arról van szó, hogy még nem tudunk róluk. Íme néhány egyszerű javaslat, amely segíthet a régi táplálkozási szokásainkat újra cserélni.

Hús helyett tofu

A húst lecserélni nem kis feladat, ugyanakkor nem lehetetlen. Itt a tofu, ami jól befűszerezve nagyon ízletes, ráadásul tápláló is. Egy gazdag fehérjeforrás, amelyben rostok, kálium, magnézium, vas, réz és mangán is van.

Fotó: Pexels

Kiváló alapanyaga a salátáknak is

Ráadásul nem feltétlen kell csak a tofuban gondolkodnunk, hiszen például fasírt esetén használhatunk zöldségeket is. Gondoljunk a répafasírtra, ami jó sok fokhagymával szintén isteni.

Majonéz helyett humusz vagy tahini

Humuszt akár otthon is készíthetünk, hiszen szinte csak csicseriborsó és fűszernövények kellenek hozzá. A tahini pedig egy szezámmagból készült paszta, amellyel szintén feldobhatjuk ételeinket.

Fotó: Pexels

Méz helyett sztívia

A méz helyett is van már más alternatíva. a sztívia egy nagyon jó cukorhelyettesítő, és még a mézért is kárpótol minket.

Liszt helyett alternatív lisztek

Szerencsére lisztből nagyon sok áll már a rendelkezésünkre. Gondoljunk a mandulalisztre, a lenmaglisztre, a kukoricalisztre, a rizslisztre vagy a köleslisztre. Bátran kísérletezzünk velük, használjuk ezeket főzés során.

Fotó: Pexels

Tejtermékek helyett növényi alapanyagok

A kókuszolaj, a kókuszvaj és egyéb növényi eredetű alapanyagok nagyon jó alternatívák. Tényleg csak annyit kell tennünk,

Hogy a tejtermékeket lecseréljük növényi változatokra.

Létezik már növényi sajt, tejszín, tejföl, a kínálat rendkívül széles.

Sajtkrém helyett diófélékből készült vaj

A mogyoróból, mandulából, kesudióból vagy dióból készült vaj egy másik jó lehetőség a vegánok számára. Kenjük meg vele a pirítósokat vagy a szendvicseket, izgalmas ízélményben lesz részünk.

Tojás helyett csicseriborsó

A tojás pótlására lehet kapni különböző poralapú készítményeket, úgynevezett tojáshelyettesítőket. Sőt, akár egy komplett rántottát is elkészíthetünk tojásmentesen. Ehhez mindössze csicseriborsóra, vízre és fekete sóra van szükség.

Fotó: Pexels

Az eredeti cikket az alábbi linkre kattintva olvashatja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.