Béres Alexandra egyik kedvenc időszaka az advent

Vajon miből áll a karácsonyi menü Béres Alexandra családjánál, és hogyan telnek náluk az év végi ünnepnapok? Többek között erről is mesél a Diéta és Fitnesz címlapinterjújában.

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 12. 18. 16:46
Bres Alexandra
Nyíregyháza, 2018. április 3. Béres Alexandra fitneszedzõ a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretében rendezett húsvéti utáni Fittkedden a Continental Arénában 2018. április 3-án. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az advent egyik kedvenc időszakom az évben – meséli Béres Alexandra a Diéta és Fitnesz magazinnak.

– Már hetekkel az ünnep előtt kézműveskedünk a gyerekekkel, dekoráljuk az otthonunkat. Díszeket, ajándékokat készítünk, közben beszélgetünk, játszunk, és persze megtervezzük a karácsonyi menüt.

Béres Alexandra fitneszedző. Fotó: MTI / Balázs Attila

MI KERÜL AZ ÜNNEPI ASZTALRA?

Négyen négyfélét szeretünk, így nem kis fejtörést okoz, hogy mindenkinek a kedvére tegyek. Ám ez nem panasz, kifejezetten szeretek sütni-főzni. Jó lenne, ha végre egyszer meglepetést szerezhetnék a családnak, de ez kivitelezhetetlen: folyton ott nyüzsögnek körülöttem, belekóstolnak a készülő ételekbe. Vacsora előtt hagyományosan karácsonyi bőségtálat helyezek az asztalra. Mindig főzök levest, de nem halászlevet, azt sajnos nem tudom jól elkészíteni,, hanem valamilyen édes ízvilágút, például sütőtökkrémlevest, esetleg édesburgonya-levest. Bár most éppen a gesztenyekrémleves az aktuális kedvenc. A főfogás valószínűleg a mindenki által kedvelt kacsasült lesz, lila káposztával vagy aszalt szilvával, gránátalmával.

A SPORTRA JUT IDŐ ILYENKOR?

Az ünnep három napja nekem is az együttlétről szól, nem tornázom otthon – törekszem rá, hogy a karácsonyi időszak egy kicsit más legyen. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem mozgok. Nagyokat sétálunk a kutyával, kirándulunk, korcsolyázunk, és ha lehetőség van rá, síelünk vagy szánkózunk. Csupa olyan dolgot csinálunk, amit máskor ritkán, a többi napon pedig futok: ez számomra tökéletes kikapcsolódás, énidő, amikor magam lehetek a természetben.

További képekért látogasson el a Diéta és Fitnesz oldalára!

Korábbi cikkünkben 2-3 perces videókkal egy komplett edzésprogramot mutattunk be Béres Alexandra segítségével. Mostanra bárki rájuk kattinthat, aki szívesen mozogna: Béres Alexandra és a Fitpuli segít túlélni a bezártságot.

Egy másik korábbi cikkünkben pedig erősítő gyakorlatokat mutat be a fitneszedző az ülőmunkát végzők számára. Az inaktív életmódból eredő nyak-, a hát- és a derékfájás elkerülhető és visszafordítható.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.