Nézzük meg, milyen étel- és italokért lesz oda a világ 2021-ben
Molotov-koktélt dobtak határvadászokra az illegális migránsok Ásotthalomnál
Nézzük meg, milyen étel- és italokért lesz oda a világ 2021-ben
Noha jó pár éve rebesgetik, hogy a fekete fokhagyma központi szerepet kap a gasztronómiában, idén talán tényleg eljön a nagy áttörés.
A hagyományos fokhagymát több hónapig tartó, speciális eljárással érlelik, így lesz sötét színe és puha textúrája.
A zöldség egészségmegőrző és öregedést lassító hatása 8-10 szerese a hagyományos fokhagymáénak.
A zöld, szárított mangót porrá őrlik, ebből készül az amchoor. Ez egy ételízesítő, ami az észak-indiai konyában igen népszerű, ám úgy tűnik, ebben az évben az egész világon azzá válik majd.
Kiválóan használható a zöldséges curry-k, a chutney-k, valamint a pácolt és grillezett ételek megízesítéséhez. Különösen jó választás a tenger gyümölcseihez és a halnyársakhoz.
Ez a vietnámi étel valójában csirkés curry. A csirkét lassan pároljuk burgonyával és sárgarépával kókuszalapú, citromfüves fokhagymaleves-alaplében. Hm, izgalmasan hangzik!
A lepénykenyerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. 2021-ben az előrejelzések szerint az injera, vagyis az erjesztett lepénykenyér lesz a divat a gasztronómiában. Ezek kissé szivacsos állagú, savanykás ízű kenyerek, amelyeket hagyományosan lencse-, zöldség- vagy húsételek mellé fogyasztanak.
A gluténmentes étkezésben is hozhat újdonságokat ez az év, mégpedig a gramliszt képében. Ez egy hihetetlenül sokoldalú alapanyag,amelyet őrölt csicseriborsóból készítenek, és kiválóan alkalmas például lepénykenyerek készítésére.
Ez egy magas fehérjetartalmú és alacsony cukortartalmú tejtermék Izlandról. Hasonlít a mi joghurtunkhoz, bár az utóíze inkább sajtra emlékeztet. Ez a reggeli ital kiváló turmixokba, de tehetünk bele fagyasztott gyümölcsöket és rákanalazhatjuk a zabkása tetejére.
A nyugat-afrikai konyha egyik remekét is felkapja a gasztrodivat. A jollof egy rizses, paradicsomos egytálétel, amelyet hagyományosan rengeteg paradicsommal és hagymával, a szabadban, tűz fölött készítenek. Idén ez lesz a bográcsos ételek között a sztár?
Régi nagy kedvencünk visszatér a reflektorfénybe. Úgy tűnik, 2021 nemcsak az újdonságok, hanem az örök klasszikusok éve is lesz. Az előrejelzések szerint a kókuszkocka sokkal több figyelmet kap, mint eddig.
Ne tévesszen meg a név, a narancsbor valójában fehérszőlőből készült bor, amelyet héjon erjesztve készítenek. ennek köszönhetően a narancsos jegyek a színében és aromájában is megjelennek.
E mögött a név mögött a török paprikapehely bújik meg, amely a perzsa és a közel-keleti konyhában már igen népszerű alapanyag. Megízesítik és enyhén csípőssé varázsolják az ételeket.
A vietnámi étel és török fűszer mellett ebben az évben nagy hangsúlyt kap az orosz konyha. Talán a töltött, sós, zsömle vagy a sárgarépa- és köménytorta lesz az új kedvencünk.
Indonéziai csiliszósz, amelyet tipikusan csilipaprikából, garnélapasztából, fokhagymából, gyömbérből, medvehagymából, pálmacukorból, gyömbérből és limeléből készítenek. Ez az univerzális fűszer hozzáaadható a tésztaételekhez, levesekhez, pörköltekhez, húsos és rizses ételekhez is.
A tangzhong nem étel, nem ital, mégis meg fogja határozni a gasztronómiát 2021-ben. Tulajdonképpen vizes rántásnak hívják, tehát a lisztet és a vizet főzzük össze.
a folyamat során a lisztben lévő keményítő szerkezete átalakul,
aminek köszönhetően a tészta dupla annyi folyadékot képes felvenni. Az így készült péksütemények, kalácsok, kenyerek sokkal puhábbak és frissebbek lesznek.
Az udon egy vastag, búzalisztből készült tészta, amely a japán konyha egyik fontos alapanyaga. Leggyakrabban levesekben használják, ám szívesen fogyasztják különböző köretekkel és mártásokkal is.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
A hét legegészségesebb étel, ami beindíja a fogyást
MANDULA
Az olajos magvak, mint például a mandula, rengeteg zsírt tartalmaznak, de segítik a zsírégetést, emellett tele vannak vitaminokkal, tápanyagokban, és antioxidánsokban rendkívül gazdagok. Mindezek biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot, segítenek a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, illetve elősegítik a fogyást. 2-3 evőkanál vékonyra/apróra szeletelt mandula , a napi rostbevitel 15%-át fedezi, és kellemesen édessé varázsol minden fogást – ráadásul vasban és magnéziumban igen gazdag, így a kiegyensúlyozott mindennapok záloga is egyben!
Molotov-koktélt dobtak határvadászokra az illegális migránsok Ásotthalomnál
Ambrózy Áron: Eljött az idő, amikor már igazunk van
Mindenki Gáspár Virág pocakjáról beszél - mutatjuk a csodás fotót
„Ki vagytok rúgva!” – kíméletlenül számolja fel Trump a washingtoni mélyállamot
Ez a PIN-kódod? Azonnal változtasd meg, ha jót akarsz magadnak!
Hivatalos: aláírták az adásvételi szerződést, nem Mini-Dubaj épül, hanem Grand Budapest
Az ultranacionalista jelölt az újabb romániai választás esélyese
Orbán Viktor köszöntötte egykori mesterét
Egymást tapossák a nézők a mozikban, forradalmi időket él a magyar film
Történelmi vereség néz ki a franciáktól: Chema eltaktikázta, de a játékosok is hozzáteszik a magukét
Molotov koktélt dobtak a határvadászokra a szerb-magyar határon
A világbajnoki meccs, amit jobb lenne feledni
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.