Nézzük meg, milyen étel- és italokért lesz oda a világ 2021-ben
Kiderült, mi okozta a súlyos vonatbalesetet Hajdú-Biharban - fotó
Nézzük meg, milyen étel- és italokért lesz oda a világ 2021-ben
Noha jó pár éve rebesgetik, hogy a fekete fokhagyma központi szerepet kap a gasztronómiában, idén talán tényleg eljön a nagy áttörés.
A hagyományos fokhagymát több hónapig tartó, speciális eljárással érlelik, így lesz sötét színe és puha textúrája.
A zöldség egészségmegőrző és öregedést lassító hatása 8-10 szerese a hagyományos fokhagymáénak.
A zöld, szárított mangót porrá őrlik, ebből készül az amchoor. Ez egy ételízesítő, ami az észak-indiai konyában igen népszerű, ám úgy tűnik, ebben az évben az egész világon azzá válik majd.
Kiválóan használható a zöldséges curry-k, a chutney-k, valamint a pácolt és grillezett ételek megízesítéséhez. Különösen jó választás a tenger gyümölcseihez és a halnyársakhoz.
Ez a vietnámi étel valójában csirkés curry. A csirkét lassan pároljuk burgonyával és sárgarépával kókuszalapú, citromfüves fokhagymaleves-alaplében. Hm, izgalmasan hangzik!
A lepénykenyerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. 2021-ben az előrejelzések szerint az injera, vagyis az erjesztett lepénykenyér lesz a divat a gasztronómiában. Ezek kissé szivacsos állagú, savanykás ízű kenyerek, amelyeket hagyományosan lencse-, zöldség- vagy húsételek mellé fogyasztanak.
A gluténmentes étkezésben is hozhat újdonságokat ez az év, mégpedig a gramliszt képében. Ez egy hihetetlenül sokoldalú alapanyag,amelyet őrölt csicseriborsóból készítenek, és kiválóan alkalmas például lepénykenyerek készítésére.
Ez egy magas fehérjetartalmú és alacsony cukortartalmú tejtermék Izlandról. Hasonlít a mi joghurtunkhoz, bár az utóíze inkább sajtra emlékeztet. Ez a reggeli ital kiváló turmixokba, de tehetünk bele fagyasztott gyümölcsöket és rákanalazhatjuk a zabkása tetejére.
A nyugat-afrikai konyha egyik remekét is felkapja a gasztrodivat. A jollof egy rizses, paradicsomos egytálétel, amelyet hagyományosan rengeteg paradicsommal és hagymával, a szabadban, tűz fölött készítenek. Idén ez lesz a bográcsos ételek között a sztár?
Régi nagy kedvencünk visszatér a reflektorfénybe. Úgy tűnik, 2021 nemcsak az újdonságok, hanem az örök klasszikusok éve is lesz. Az előrejelzések szerint a kókuszkocka sokkal több figyelmet kap, mint eddig.
Ne tévesszen meg a név, a narancsbor valójában fehérszőlőből készült bor, amelyet héjon erjesztve készítenek. ennek köszönhetően a narancsos jegyek a színében és aromájában is megjelennek.
E mögött a név mögött a török paprikapehely bújik meg, amely a perzsa és a közel-keleti konyhában már igen népszerű alapanyag. Megízesítik és enyhén csípőssé varázsolják az ételeket.
A vietnámi étel és török fűszer mellett ebben az évben nagy hangsúlyt kap az orosz konyha. Talán a töltött, sós, zsömle vagy a sárgarépa- és köménytorta lesz az új kedvencünk.
Indonéziai csiliszósz, amelyet tipikusan csilipaprikából, garnélapasztából, fokhagymából, gyömbérből, medvehagymából, pálmacukorból, gyömbérből és limeléből készítenek. Ez az univerzális fűszer hozzáaadható a tésztaételekhez, levesekhez, pörköltekhez, húsos és rizses ételekhez is.
A tangzhong nem étel, nem ital, mégis meg fogja határozni a gasztronómiát 2021-ben. Tulajdonképpen vizes rántásnak hívják, tehát a lisztet és a vizet főzzük össze.
a folyamat során a lisztben lévő keményítő szerkezete átalakul,
aminek köszönhetően a tészta dupla annyi folyadékot képes felvenni. Az így készült péksütemények, kalácsok, kenyerek sokkal puhábbak és frissebbek lesznek.
Az udon egy vastag, búzalisztből készült tészta, amely a japán konyha egyik fontos alapanyaga. Leggyakrabban levesekben használják, ám szívesen fogyasztják különböző köretekkel és mártásokkal is.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
A hét legegészségesebb étel, ami beindíja a fogyást
MANDULA
Az olajos magvak, mint például a mandula, rengeteg zsírt tartalmaznak, de segítik a zsírégetést, emellett tele vannak vitaminokkal, tápanyagokban, és antioxidánsokban rendkívül gazdagok. Mindezek biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot, segítenek a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, illetve elősegítik a fogyást. 2-3 evőkanál vékonyra/apróra szeletelt mandula , a napi rostbevitel 15%-át fedezi, és kellemesen édessé varázsol minden fogást – ráadásul vasban és magnéziumban igen gazdag, így a kiegyensúlyozott mindennapok záloga is egyben!
Kiderült, mi okozta a súlyos vonatbalesetet Hajdú-Biharban - fotó
Egyre közelebb a nukleáris háború, készültségben az Egyesült Államok hadereje
Rosszul érezte magát a hétvégén, meghalt az X-Faktor kisgyermekes énekesnője
Munkácsy Mihály egyik festménye hatalmas meglepetésre most került elő Ausztráliából: több mint 100 milliót ér a kép
Házasság első látásra: Zolit tönkretette felesége
Két országban is rettegnek: Magyarország területeket vesz el tőlük a háború után
Stumpf magára rántotta a gyűlölettől bűzlő, saját maga által főzött kotyvalékát
Rodri: Messi minden idők legjobbja
Mutatjuk a férfit, aki VV Fanni meggyilkolásáért ül börtönben – hét év után adott exkluzív videóinterjút
Magyar Péter megfenyegette a gyermekotthon vezetőjét: „Ennek k..va nagy következményei lesznek”
Az UEFA döntött, s ezzel alaposan kibabrált a magyar válogatottal
Orosz légicsapás ukrán célpontok ellen: Drámai fordulat a határnál
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.