Nézzük meg, milyen étel- és italokért lesz oda a világ 2021-ben

Orbán Viktornak kellett helyre tennie Zelenszkijt
Nézzük meg, milyen étel- és italokért lesz oda a világ 2021-ben
Noha jó pár éve rebesgetik, hogy a fekete fokhagyma központi szerepet kap a gasztronómiában, idén talán tényleg eljön a nagy áttörés.
A hagyományos fokhagymát több hónapig tartó, speciális eljárással érlelik, így lesz sötét színe és puha textúrája.
A zöldség egészségmegőrző és öregedést lassító hatása 8-10 szerese a hagyományos fokhagymáénak.
A zöld, szárított mangót porrá őrlik, ebből készül az amchoor. Ez egy ételízesítő, ami az észak-indiai konyában igen népszerű, ám úgy tűnik, ebben az évben az egész világon azzá válik majd.
Kiválóan használható a zöldséges curry-k, a chutney-k, valamint a pácolt és grillezett ételek megízesítéséhez. Különösen jó választás a tenger gyümölcseihez és a halnyársakhoz.
Ez a vietnámi étel valójában csirkés curry. A csirkét lassan pároljuk burgonyával és sárgarépával kókuszalapú, citromfüves fokhagymaleves-alaplében. Hm, izgalmasan hangzik!
A lepénykenyerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. 2021-ben az előrejelzések szerint az injera, vagyis az erjesztett lepénykenyér lesz a divat a gasztronómiában. Ezek kissé szivacsos állagú, savanykás ízű kenyerek, amelyeket hagyományosan lencse-, zöldség- vagy húsételek mellé fogyasztanak.
A gluténmentes étkezésben is hozhat újdonságokat ez az év, mégpedig a gramliszt képében. Ez egy hihetetlenül sokoldalú alapanyag,amelyet őrölt csicseriborsóból készítenek, és kiválóan alkalmas például lepénykenyerek készítésére.
Ez egy magas fehérjetartalmú és alacsony cukortartalmú tejtermék Izlandról. Hasonlít a mi joghurtunkhoz, bár az utóíze inkább sajtra emlékeztet. Ez a reggeli ital kiváló turmixokba, de tehetünk bele fagyasztott gyümölcsöket és rákanalazhatjuk a zabkása tetejére.
A nyugat-afrikai konyha egyik remekét is felkapja a gasztrodivat. A jollof egy rizses, paradicsomos egytálétel, amelyet hagyományosan rengeteg paradicsommal és hagymával, a szabadban, tűz fölött készítenek. Idén ez lesz a bográcsos ételek között a sztár?
Régi nagy kedvencünk visszatér a reflektorfénybe. Úgy tűnik, 2021 nemcsak az újdonságok, hanem az örök klasszikusok éve is lesz. Az előrejelzések szerint a kókuszkocka sokkal több figyelmet kap, mint eddig.
Ne tévesszen meg a név, a narancsbor valójában fehérszőlőből készült bor, amelyet héjon erjesztve készítenek. ennek köszönhetően a narancsos jegyek a színében és aromájában is megjelennek.
E mögött a név mögött a török paprikapehely bújik meg, amely a perzsa és a közel-keleti konyhában már igen népszerű alapanyag. Megízesítik és enyhén csípőssé varázsolják az ételeket.
A vietnámi étel és török fűszer mellett ebben az évben nagy hangsúlyt kap az orosz konyha. Talán a töltött, sós, zsömle vagy a sárgarépa- és köménytorta lesz az új kedvencünk.
Indonéziai csiliszósz, amelyet tipikusan csilipaprikából, garnélapasztából, fokhagymából, gyömbérből, medvehagymából, pálmacukorból, gyömbérből és limeléből készítenek. Ez az univerzális fűszer hozzáaadható a tésztaételekhez, levesekhez, pörköltekhez, húsos és rizses ételekhez is.
A tangzhong nem étel, nem ital, mégis meg fogja határozni a gasztronómiát 2021-ben. Tulajdonképpen vizes rántásnak hívják, tehát a lisztet és a vizet főzzük össze.
a folyamat során a lisztben lévő keményítő szerkezete átalakul,
aminek köszönhetően a tészta dupla annyi folyadékot képes felvenni. Az így készült péksütemények, kalácsok, kenyerek sokkal puhábbak és frissebbek lesznek.
Az udon egy vastag, búzalisztből készült tészta, amely a japán konyha egyik fontos alapanyaga. Leggyakrabban levesekben használják, ám szívesen fogyasztják különböző köretekkel és mártásokkal is.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
A hét legegészségesebb étel, ami beindíja a fogyást
MANDULA
Az olajos magvak, mint például a mandula, rengeteg zsírt tartalmaznak, de segítik a zsírégetést, emellett tele vannak vitaminokkal, tápanyagokban, és antioxidánsokban rendkívül gazdagok. Mindezek biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot, segítenek a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, illetve elősegítik a fogyást. 2-3 evőkanál vékonyra/apróra szeletelt mandula , a napi rostbevitel 15%-át fedezi, és kellemesen édessé varázsol minden fogást – ráadásul vasban és magnéziumban igen gazdag, így a kiegyensúlyozott mindennapok záloga is egyben!
Orbán Viktornak kellett helyre tennie Zelenszkijt
Most érkezett: bevetették a TEK mesterlövészeit
Magyar űrhajós kilövése: most vagy soha, Kapu Tibor perceken belül történelmet ír – itt lehet élőben nézni az Axiom-4 küldetését
Kulcsár Edina elmondta véleményét az új Miss World Hungary-ről: „Van nekem elég gyerekem otthon, nem kellene még egy”
Botrány Brüsszelben: Magyarország és Szlovákia megvétózta az Oroszország elleni szankciókat
Tizenöt évesektől kapott ki a felnőttválogatott, megpróbálták eltussolni
A gatyájából kilógó nemi szervét igazgatva is vb-szintet futott az atléta – videó
Földrengés volt Magyarországon
Brutális maffialeszámolás ügyében nyomoz a rendőrség
Váratlan bejelentés, távozik a Fradi történetének egyik legeredményesebb sportolója
Szoboszlai csapattársa játszaná a magyar világbajnokot, aki óriási titkot árult el + videó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.