Tudta, hogy egy igazi csodafűszert teszünk a forraltborba?
Vegyük például a szegfűszeg nevű fűszert, amely az őszi és téli időszak egyik közkedvelt alapanyaga, hiszen a forralt borok elmaradhatatlan fűszere is. Csodákra képes, ami az ételeinket, illetve, ami a testünket illeti.
A szegfűszeget az ayurvédikus gyógyászatban használják, kiváló desszertek, italok, édességek megfűszerezésére.
Ugyanakkor emésztési és fogászati problémákra, illetve afrodiziákiumként is használják mai napig a népi gyógyászatban.
Vajon milyen csodás tulajdonsága van még?
Jó az emésztésre
A szegfűszegrengeteg területen hasznosítható például javíthatja az emésztést, segíthet leküzdeni a puffadást, az émelygést és mindezek tetejébe még anyagcserére is pozitív hatással van.
Szabályozhatja az inzulinszintet
A tanulmányok szerint a szegfűszeg segíthet a vércukorszint kezelésében, ami a benne lévő eugenol vegyületnek köszönhető.
Még a csontokra is hatással lehet
Kiválóan alkalmas az ízületi fájdalmak enyhítésére és a csontok egészségének javítására. Mindezt úgy, hogy ha rendszeresen fogyasztjuk, javulhat a szervezet ásványianyag-sűrűsége.
Fokozhatja az immunitást
A szegfűszegben lévő eugenol erős gyulladáscsökkentő, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, természetes úton tisztítja meg a vért a toxinoktól. A szegfűszeget hozzáadhatjuk a teánkhoz, levesekhez, pörköltekhez.
Tovább