Itt egy különleges forralt bor recept a hideg napokra

Nem telhet el a december forralt bor nélkül. De mondhattam volna azt is, hogy glühwein, vino caliente, glögg, vin brulé, bisschopswijn, vin chaud, candola vagy vinho quente nélkül. Ebből is látható, hogy a forralt bort a világ minden részén szeretik és készítik. Egyértelmű, hogy mi sem hagyhatjuk ki! Főleg nem karácsony után – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 01. 16:02
A kép illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házi forralt bor elkészítése a világ legegyszerűbb dolga. Mindössze öt percet vesznek igénybe az előkészületek, jó választás egy otthoni randevúra, de akkor is, ha ki szeretnénk pihenni a karácsonyi fáradalmakat.

Teljesen testreszabható kedvenc fűszereinkkel, csodálatos illattal tölti meg az otthonunkat.

Egy valamire azonban figyeljünk: nem szükséges a legdrágább bort megvennünk hozzá, ám azért ne is a legolcsóbbhoz nyúljunk a boltban.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Hozzávalók:

  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 1 narancs, felkarikázva, meghámozva
  • 8 db szegfűszeg
  • 2 fahéjrúd
  • 2 csillagánizs
  • 2-4 evőkanál cukor vagy méz
  • Elkészítés:

  • Öntsük a bort egy fazékba, majd tegyük bele a többi hozzávalót is.
  • Kezdjük el melegíteni közepes lángon.
  • Ha forrni kezd, vegyük még alacsonyabbra a lángot, és hagyjuk párolódni.
  • 15-20 perc múlva csukjuk le alatta a gázt, és szedjük bögrékbe.
  • Már fogyaszthatjuk is!
  • Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Tudta, hogy egy igazi csodafűszert teszünk a forraltborba?

    Vegyük például a szegfűszeg nevű fűszert, amely az őszi és téli időszak egyik közkedvelt alapanyaga, hiszen a forralt borok elmaradhatatlan fűszere is. Csodákra képes, ami az ételeinket, illetve, ami a testünket illeti.

    A szegfűszeget az ayurvédikus gyógyászatban használják, kiváló desszertek, italok, édességek megfűszerezésére.

    Ugyanakkor emésztési és fogászati problémákra, illetve afrodiziákiumként is használják mai napig a népi gyógyászatban.

    Vajon milyen csodás tulajdonsága van még?

    Jó az emésztésre

    A szegfűszegrengeteg területen hasznosítható például javíthatja az emésztést, segíthet leküzdeni a puffadást, az émelygést és mindezek tetejébe még anyagcserére is pozitív hatással van.

    Szabályozhatja az inzulinszintet

    A tanulmányok szerint a szegfűszeg segíthet a vércukorszint kezelésében, ami a benne lévő eugenol vegyületnek köszönhető.

    Még a csontokra is hatással lehet

    Kiválóan alkalmas az ízületi fájdalmak enyhítésére és a csontok egészségének javítására. Mindezt úgy, hogy ha rendszeresen fogyasztjuk, javulhat a szervezet ásványianyag-sűrűsége.

    Fokozhatja az immunitást

    A szegfűszegben lévő eugenol erős gyulladáscsökkentő, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, természetes úton tisztítja meg a vért a toxinoktól. A szegfűszeget hozzáadhatjuk a teánkhoz, levesekhez, pörköltekhez.

    Tovább

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.