Itt egy különleges forralt bor recept a hideg napokra

Nem telhet el a december forralt bor nélkül. De mondhattam volna azt is, hogy glühwein, vino caliente, glögg, vin brulé, bisschopswijn, vin chaud, candola vagy vinho quente nélkül. Ebből is látható, hogy a forralt bort a világ minden részén szeretik és készítik. Egyértelmű, hogy mi sem hagyhatjuk ki! Főleg nem karácsony után – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 01. 16:02
A kép illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házi forralt bor elkészítése a világ legegyszerűbb dolga. Mindössze öt percet vesznek igénybe az előkészületek, jó választás egy otthoni randevúra, de akkor is, ha ki szeretnénk pihenni a karácsonyi fáradalmakat.

Teljesen testreszabható kedvenc fűszereinkkel, csodálatos illattal tölti meg az otthonunkat.

Egy valamire azonban figyeljünk: nem szükséges a legdrágább bort megvennünk hozzá, ám azért ne is a legolcsóbbhoz nyúljunk a boltban.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Hozzávalók:

  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 1 narancs, felkarikázva, meghámozva
  • 8 db szegfűszeg
  • 2 fahéjrúd
  • 2 csillagánizs
  • 2-4 evőkanál cukor vagy méz
  • Elkészítés:

  • Öntsük a bort egy fazékba, majd tegyük bele a többi hozzávalót is.
  • Kezdjük el melegíteni közepes lángon.
  • Ha forrni kezd, vegyük még alacsonyabbra a lángot, és hagyjuk párolódni.
  • 15-20 perc múlva csukjuk le alatta a gázt, és szedjük bögrékbe.
  • Már fogyaszthatjuk is!
  • Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Tudta, hogy egy igazi csodafűszert teszünk a forraltborba?

    Vegyük például a szegfűszeg nevű fűszert, amely az őszi és téli időszak egyik közkedvelt alapanyaga, hiszen a forralt borok elmaradhatatlan fűszere is. Csodákra képes, ami az ételeinket, illetve, ami a testünket illeti.

    A szegfűszeget az ayurvédikus gyógyászatban használják, kiváló desszertek, italok, édességek megfűszerezésére.

    Ugyanakkor emésztési és fogászati problémákra, illetve afrodiziákiumként is használják mai napig a népi gyógyászatban.

    Vajon milyen csodás tulajdonsága van még?

    Jó az emésztésre

    A szegfűszegrengeteg területen hasznosítható például javíthatja az emésztést, segíthet leküzdeni a puffadást, az émelygést és mindezek tetejébe még anyagcserére is pozitív hatással van.

    Szabályozhatja az inzulinszintet

    A tanulmányok szerint a szegfűszeg segíthet a vércukorszint kezelésében, ami a benne lévő eugenol vegyületnek köszönhető.

    Még a csontokra is hatással lehet

    Kiválóan alkalmas az ízületi fájdalmak enyhítésére és a csontok egészségének javítására. Mindezt úgy, hogy ha rendszeresen fogyasztjuk, javulhat a szervezet ásványianyag-sűrűsége.

    Fokozhatja az immunitást

    A szegfűszegben lévő eugenol erős gyulladáscsökkentő, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, természetes úton tisztítja meg a vért a toxinoktól. A szegfűszeget hozzáadhatjuk a teánkhoz, levesekhez, pörköltekhez.

    Tovább

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.