Minden, amit a legnépszerűbb anyagokról tudni érdemes

A textilek sokféle alapanyagból készülhetnek, mindnek más-más helyzetben van előnye. Érdemes áttekintő képet alkotni róluk – írja a Baranya megyei hírportál, a bama.hu.

Forrás: MW2021. 01. 15. 10:44
null
A textilek sokféle alapanyagból készülhetnek Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasárnap Reggel című hétvégi magazin legutóbbi számában összegyűjtött a legnépszerűbb anyagokról mindent, amit tudni érdemes.

Pamut

A textilipar egyik legfontosabb nyersanyaga. A gyapotnövény magjait burkoló, finom szálakból készül. A növény nehézkes szüretelését sokáig kizárólag kézzel végezték, ezért az USA déli államaiban még az újkorban is afrikai rabszolgák szedték a gyapotot. Jól szellőzik, és a nedvszívó képessége is kiváló, ám a mosás során könnyen összemegy.

Gyapjú

Ugyan nem olcsó, de egyszer az életben mindenképp érdemes beruházni egy gyapjúholmira, főként a tél időszakban. A juhok szőréből készült anyagban a rostok keresztbe-kasul állnak, így levegő szorul közéjük, ezáltal kiválóan tartják a hőt. Rugalmas, nem fog rajta a penész, ráadásul megköti a levegőben található párát, és ekkor még jobban szigetel, így esős időben is remek viselet.

A mosásban hajlamos összemenni, szöszösödni, ezért csak speciális mosószerrel, kézi programmal szabad tisztítani.

A textilek sokféle alapanyagból készülhetnek
Fotó: Pixabay

Len

A pamuthoz hasonlóan természetes alapanyagból készül, már ősidők óta használják ruhagyártásra. Keményebb, hűvös tapintású anyag: ugyan rosszul szigetel, de hamar felveszi és leadja a nedvességet, így nyáron kellemes viseletnek bizonyul.

Kevésbé érzékeny a mosásra, szinte elnyűhetetlen, ám hajlamos zsugorodni, ezért inkább alacsony hőfokon tisztítsa.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Narancsbőr a combon? Ezzel a trükkel tehet ellene!

Akármit csinálunk, a narancsbőr jön és marad. A harc azonban nem hiábavaló, és nem kell hozzá semmilyen méregdrága csodakence vagy készülék sem. Megfelelő életmód és néhány egyszerű házi praktika is megteszi.

Hiába ígérnek néhány hét alatt látványos eredményeket a narancsbőr elleni krémek és a kozmetikai szalonok legkülönfélébb kezelései, sajnos a valóságban az egyenetlen, göröngyös bőr a nők egyik legkitartóbb ellensége. Mindegy, hogy sovány vagy telt alkatú, fiatal vagy idős, a zsírpárnácskák kisebb-nagyobb mértékben biztosan ott dudorodnak mindenki combján, a fenekén vagy a csípőjén, és erről alig tehetünk, hiszen ilyen a nők bőrszerkezete: a zsírsejteket csak vékony, laza kötőszöveti réteg fedi.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.