A cukkini az egyik legjobb alapanyagunk, el is mondjuk miért
A cukkini egy alacsony szénhidráttartalmú, tápanyagokban gazdag zöldség, amely nagyon jól beleillik a kiegyensúlyozott étrendbe. Talán nem örvend akkora népszerűségnek, mint kellene, noha az utóbbi időben eléggé elterjedt a fogyasztása. Sokoldalú alapanyag, bármit is készítsünk belőle, a végeredmény biztosan isteni lesz. Ám nemcsak az íze, hanem az egészségügyi előnyei miatt is érdemes fogyasztanunk.
A cukkini több tápanyagot is tartalmaz. Ezek a következők: mangán, kálium, kalcium, vas, cink, A-, C- és B-vitamin.
A cukkini antioxidánsai segítenek leküzdeni az oxidatív stressz káros hatásait.
Víz- és rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztést: segít lebontani az ételeket és pozitív hatással van az anyagcserére is.
Tovább...