időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

10 romantikus hely Tatától Dobogókőig – nem csak Valentin-napra

Forrás: kemma.hu - mediaworks
2021.02.13. 19:21
10 romantikus hely Tatától Dobogókőig – nem csak Valentin-napra

A kemma.hu összegyűjtött 10 varázslatos és romantikus helyet Komárom-Esztergom megyéből, ahová érdemes ellátogatni Valentin-napon (is).

Nyakunkon a Valentin-nap. Szokták mondani, hogy a szerelemnek semmi sem szabhat gátat, sajnos azonban most a vírushelyzet jócskán bekorlátozza a férfiakat abban, hogy hová vigyék, mivel lepjék meg kedvesüket a szerelmesek napján. Összegyűjtöttünk 10 romantikus helyet Komárom-Esztergom megyében, ahová, ha idén ellátogat szíve hölgyével, garantált lesz az öröm és a boldogság. Ha romantikus környezetben találkozunk választottunkkal, félig már talán nyert ügyünk is van. A többi pedig már rajtunk múlik – írja a Komárom-Esztergom megyei hírportál, a kemma.hu

Tatai Angolpark

Ha romantika és szerelem, akkor sokaknak a festői környezetben fekvő tatai Angolpark jut eszükbe a Cseke-tó szomszédságában. Magyarország első angol típusú kertjét 1783-ban telepítették, északi felében találhatóak a romantikus műromok, ahol egy szerelmes fotó elkészítése igazi emléke tud lenni a Valentin-napnak. Az Angolparkot átszövő a hangulatos kis sétautakon eljuthatunk a Pálma Rendezvényházhoz is, ahol a nemrégiben nyílt kis fakuckóból mindenféle finomsággal elhalmozhatjuk párunkat.

Tatai Angolpark
Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

Bokodi lebegő falu

A mesterségesen kialakított Bokodi-tavon hosszú, fapallókból készült stégek vezetnek a cölöpökön álló színes horgászházakhoz. A mesebeli táj megyénk egyik legnépszerűbb ékszerdoboza, ami nem csak a horgászok paradicsoma, hanem a szerelmesek közkedvelt helye is. A kígyózó stégekkel és „lebegő” házakkal a háttérben igazán hangulatos képek készülhetnek.

Bokodi lebegő falu
Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Lombkorona-tanösvény

Sokan vagyunk úgy szerelmesen, hogy a gyomrunkban pillangók repkednek és az érzéstől a fellegekben járunk. Süttő és Tardos között a lombkorona-tanösvényen ezt a párok nem csak képletesen élhetik át, hanem valóban 11 méteres magasságban, a fák lombjai között romantikázhatnak. A tanösvényen kihelyezett tájékoztató táblák segítségével a lombkoronaszint talajról nem látható élővilágát is felfedezhetik séta közben.

Lombkorona-tanösvény
Fotó: Budapesti Erdőgazdasági Zrt.

Tatai Fényes Tanösvény

Tata egyik legcsodálatosabb természeti kincse a Fényes Tanösvény, amelynél ha keresnénk sem találnák alkalmasabb helyszínt egy romantikus sétára. A nyugodt séta közben, a vadregényes vidéket kémlelve az ember kétségkívül feltöltődik. A tiszta víz alól feltörő források buborékai legalább akkora intenzitással pezsegnek, mint amilyen nyüzsgő élet veszi körül őket. A harmónia az ösvény minden négyzetcentiméterét átjárta, ami a szerelmesekre is könnyen átragad.

Fényes Tanösvény
Fotó: Krupánszki Máté/kemma.hu

A Vitányvár

Ha a vadregényes túrát választanánk szerelmünk elkápráztatásához, akkor nem is lehet kérdés, hogy a megye legromantikusabb várromjához, Vitányvárhoz vezetne az utunk, amelyhez még szerelmi legenda is fűződik.

A Vitányvár
Fotó: YouTube

A teljes cikk, benne további öt romantikus úticéllal ITT olvasható el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.