Persze nem volt fogyaszthatatlan, felhasználhattam volna így is, ám a kérdés szöget ütött a fejembe. Végül addig-addig keresgéltem, hogy rábukkantam egy nagyon egyszerű trükkre,
amely minden zöldségnél működik.
Mit kell tennünk?
Tisztítsuk meg a brokkoli alsó részét, majd tegyük egy pohár vízbe és úgy a hűtőbe. Hagyjuk ott néhány órát, majd nézzük meg az eredményt. Ezt a trükköt egy TikTok videóban is bemutatták, ott egy már sárguló brokkolit tett egy nő egy pohár vízbe.
Miután berakta a hűtőbe, és később visszanézett, a brokkoli újra szép zöld volt. A videóját több mint 300.000-ren látták, és el voltak ájulva tőle.

Fotó: Pexels
Rengeteg tanács érkezett a videója alá, amely szerint ez a módszer a többi zöldségnél is jól működik, amikor már elkezdenek fonnyadozni. Például a salátánál, a sárgarépánál vagy a paszternáknál.
Érdemes kipróbálni!
Az eredeti cikket ITT érheti el.
A brokkoli jóval több annál, mint aminek gondoljuk
Ám amikor az elkészítéséről van szó, leginkább a krémleves és a rakott brokkoli jut eszünkbe. Legalábbis eddig így volt, most azonban összeszedtünk hat izgalmas ételt, amelyben fő alapanyag a brokkoli, és egyáltalán nem unalmas.
Egészséges és tartalmas fogás, amely hosszabb időre eltelít.