Tíz óriáspandabocsot mutattak be Kínában a holdújév alkalmából

Kína rendkívül büszke az egykor veszélyeztetett óriáspandák megóvására irányuló erőfeszítéseire.

Forrás: MTI2021. 02. 04. 14:28
null
A 4-6 hónapos kölykök mindegyike természetes úton fogant (a kép illusztráció) Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz óriáspandabocsot mutattak be a nagyközönségnek helyi idő szerint szerda reggel Kína legnagyobb pandarezervátumában a közeledő kínai holdújév alkalmából.

A középnyugat-kínai Szecsuan tartománybeli óriáspanda-kutatóközpont szerint a 4-6 hónapos kölykök mindegyike természetes úton fogant.

A fekete-fehér bocsok egy kínai holdújév eseményhez kötődő dekorációkkal, lámpásokkal, hagyományos kínai csomókkal és zászlókkal díszített kifutóban mutatkoztak be a nagyközönségnek.

A 4-6 hónapos kölykök mindegyike természetes úton fogant (a kép illusztráció)
Fotó: Flickr

„A 2020-as év bébi pandái boldog új évet kívánnak és sok szerencsét az ökör évében” – kiáltották a gondozók, miközben igyekeztek megakadályozni, hogy a kíváncsi pandák kimásszanak a karjaik közül.

A pandabocsoknak rágcsálnivalókkal telik kosarakkal kedveskedtek a gondozók.

Kína rendkívül büszke az egykor veszélyeztetett óriáspandák megóvására irányuló erőfeszítéseire. A panda fontos szimbólum Kínában és az ország kulturális diplomáciájának része.

A betanított kutyák nagy pontossággal szagolják ki az új koronavírust

Egy német állatklinikán betanított kutyák az emberi nyálból vagy a légutak váladékából 94 százalékos pontossággal szagolják ki az új koronavírus, a SARS-CoV-2 okozta betegséget.

„A fertőzött emberek sejtjeiből származó illat kiszimatolására tanítottuk be a kutyákat” – mondta el Esther Schalke, a német fegyveres erők kutyáinak egyik állatorvosa.

Filou, egy hároméves belgajuhász és Joe Cocker, egy egyéves cocker spániel is a Hannoveri Egyetem kisállatklinikáján kapta a kiképzést.

„Elvégeztünk egy tesztet, amelyen koronavírusos páciensek mintáit szagoltattuk a kutyákkal, és az 1012 nyál- vagy légútiváladék-mintából 94 százalékos biztonsággal azonosították a fertőzöttséget. Tehát a kutyák valóban képesek kiszimatolni, hogy egy ember fertőzött-e vagy sem” – mondta Holger Volk, a klinika vezetője.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.