A gőzölés, párolás nagyszerű módja a zöldségek elkészítésének. Csak fel kell tenni egy kis vizet forrni, és már hozhatjuk is a hűtőből a zöldségeket. A legjobb, ha alkalmazkodunk a szezonhoz, így télen
Magyar Péter színt vallott a háborúról
A gőzölés, párolás nagyszerű módja a zöldségek elkészítésének. Csak fel kell tenni egy kis vizet forrni, és már hozhatjuk is a hűtőből a zöldségeket. A legjobb, ha alkalmazkodunk a szezonhoz, így télen
például sárgarépát, brokkolit, téli tököt vagy zöld leveles zöldségeket párolhatunk vízgőz fölött.
Nyáron isteni a párolt zöldségsaláta cukkiniből, csemegekukoricából, répából, borsóból, japán fehérrépából és babból.
A keményebb zöldségeket vágjuk vékony szeletekre, hogy hamarabb megpárolódjanak, ám a hüvelyesekkel és a lágyabb zöldségekkel nem kell annyit foglalkozni.
Sőt, nemcsak vízgőz fölött lehet megpárolni őket! Víz helyett használhatunk zöldség- vagy húsleves alaplevet.
Ha mégis vizet használunk, sót mindenképp szórjunk bele, de bármilyen fűszernövényt használhatunk ízesítésre, mint a rozmaring, a kakukkfű vagy a koriander.
Fontos továbbá, hogy először a kemény zöldségeket tegyük a tálba párolni, hiszen ezeknek több idő kell, mint a lágy vagy netán a leveles zöldségeknek, mint a brokkoli vagy a spenót. A pontos főzési idő a zöldségek méretétől függ, érdemes többször ellenőrizni egy késsel vagy villával.
Az így elkészült párolt zöldségeket még ízesíthetjük tahinivel, pirított magvakkal,
savanyú káposztával, más fűszerekkel vagy olívaolajjal, de reszelhetünk rá sajtot is. Tálalhatjuk rizzsel, buggyantot tojással, humusszal agy avokádóval, esetleg mindennel egyszerre. Így kerül az asztalra egy ízekben és tápanyagokban gazdag ebéd vagy vacsora.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Így kerüljön több növényi alapú fogás a menübe
Sokan ott rontják el az életmódváltást, amikor nagyon drasztikus változtatásokat akarnak egyik napról a másikra bevezetni. Kezdjük kis lépésekben, nem kell az egész heti menünek növényi alapúnak lennie. Elég, ha kezdetben csökkentjük az állati eredetű élelmiszerek mennyiségét,
vagy éppen a tejtermékeket helyettesítjük, például vaj helyett növényi alapú margarint használunk.Jó megoldás lehet, ha a hússal készült ételek egy részét zöldségre cseréljük, például kipróbálhatjuk a fasírtot reszelt répával vagy cukkinivel. Az így készült változatok íze hasonló lesz, mint az eredeti verziónak és egy kis lépéssel előrébb visz a növényi alapú étrend irányába.
Magyar Péter színt vallott a háborúról
Döbbenetes fordulat: az Egyesült Államok bevonulhat Ukrajnába
Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba
Drága autókkal, csúcstechnológiával felszerelve mentek Debrecenbe Magyar Péter szekusai
Schobert Lara besokallt – reagált az őt ért támadásokra
Paláver – Rost Andrea egyelőre megúszta: Magyar Péter arra utasította a világhírű énekest, hogy tempósabban énekeljen + videó
Durván visszavágott Kecskés Enikő állításaira T. Danny
Tóth Milán duplázott, a Vasas három góllal győzött a Bozsik Arénában
A Fidesz ezeken a településeken visszaveheti az irányítást
Itt az amerikai bejelentés, ekkor kezdődik a harmadik világháború
Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)
Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.