Így ütik el az időt egy csehországi állatkert unatkozó csimpánzai

A főemlősök unatkoznak a koronavírus-járvány miatt távolmaradó látogatók nélkül.

Forrás: MTI2021. 03. 17. 9:15
Chimpanzees in locked-down Czech zoos keep in touch over video
„Csimpánzvalóságshow-val” ütik el az időt egy csehországi állatkert unatkozó főemlősei Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élőben követik figyelemmel egy másik állatkert főemlőseinek mindennapjait egy csehországi szafaripark csimpánzai, amelyek unatkoznak a koronavírus-járvány miatt távolmaradó látogatók nélkül.

Az észak-csehországi Dvur Králové-i Szafariparkban egy hatalmas kijelzőt állítottak fel a csimpánzok kifutójában, hogy az állatok láthassák, mit csinálnak társaik az ország déli részén lévő Brno állatkertjében.

Az intézmény még a múlt héten kezdett bele a kísérleti projektbe, hogy izgalmasabbá tegye a mindennapokat hat csimpánza számára.

„Csimpánzvalóságshow-val” ütik el az időt egy csehországi állatkert unatkozó csimpánzai
Fotó: Reuters

Az állatkert december 18-án zárt be a járványügyi korlátozásoknak megfelelően, és egyelőre nem tudni, hogy mikor nyithatja meg újra a kapuit.

Az egyik gondozó, Radek Hlavka szerint a csimpánzoknak hiányzik az emberi társaság, és unatkoznak. A jelek szerint a legfiatalabb, M nevű nőstény élvezi a legjobban, hogy láthatja a másik állatkertben lévő csimpánzokat. „Elég nehéz őket sokáig szórakoztatni” – jegyezte meg Hlavka.

Az első hét kiértékelése után az intézmény eldönti, hogy folytatja-e a kísérletet.

Visszaengedtek a vadonba egy tavaly befogott szumátrai tigrist

Visszaengedtek az indonéz vadonba egy szumátrai tigrist, amelyet tavaly decemberben fogtak be, miután az állat lakott területen bukkant fel – közölte hétfőn a helyi hatóság.

A hatéves hímet, Surót, kötéllel engedték le egy helikopterről szombaton a Gunung Leuser Nemzeti Parkba, a nyugat-indonéziai Aceh tartományban.

A helyi természetvédelmi hatóság vezetője, Agus Arianto szerint a nagymacskát egy észak-szumátrai vadrezervátumban tartották megfigyelés alatt az elmúlt három hónapban.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.