„Nincs időm főzni!”
Aki gyorséttermekben eszik, ha gyakran vásárol félkész vagy kész termékeket, és csak hírből ismeri a piacokat és bio-termékeket, s ha egy héten csak egyszer-kétszer főz friss alapanyagokból, akkor tavasszal itt az ideje komolyan elgondolkodni egy kiadós méregtelenítésen – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.
Az Európai Unióban ma már több mint félmillió engedélyezett adalékanyagot használnak az élelmiszergyártók, azt azonban még pontosan nem vizsgálták, hogy ezek véletlenszerű párosítása milyen hatással lehet az emberi szervezetre.
Sokan megdöbbennek, amikor elárulom, hogy egy 25 éves ember eddigi élete során közel 16 tonnányi felesleges méreganyagot juttatott a szervezetébe az előre feldolgozott élelmiszerekkel, a tartósítószerekkel, a vegyszerrel termesztett zöldséggel-gyümölccsel, a hormonokkal és antibiotikummal kezelt húsokkal. A szervezet egy ideig küzd a mérgek ellen, de egy idő után bekapcsolja a vészjelzőt. A különböző bőrproblémák, a hajhullás, a narancsbőr már arra figyelmeztetnek, hogy a máj és az epe, vagyis a kiválasztó szervek telítődtek. Ilyenkor mindenképpen érdemes méregteleníteni. Ha viszont már tartós betegségek – allergiák, érrendszeri, vagy emésztőrendszeri gondok – jelentkeznek, okvetlenül keressünk fel egy szakembert, aki személyre szabott diétával rengeteget segíthet!

„Igyekszem főtt ételt enni, és a magyar konyha a kedvencem!”
Már rengeteget tettél az egészségedért azzal, ha kerülöd az előre elkészített felvágottakat, zacskós leveseket, tartósított élelmiszereket, de még így is számtalan dolog akad, amivel árthatsz magadnak. Kevesen tudják, hogy egy átlagos bolti kenyér 40%-a valójában adalékanyag, vagy hogy a napraforgóolajban való sütés mennyire károsan hat a szervezetre, hiszen ez a fajta olaj már annyira vegy- és hőkezelt, hogy szinte nem is természetes. Ha úgy érzed, szükséged lenne tavasszal egy méregtelenítésre, a legjobb, ha előtte azt is végiggondolod, milyen reformokat kellene elindítanod a konyhádban ahhoz, hogy a tisztulás után tiszta is maradj. Kerüld tehát a fehér lisztet és cukrot, inkább a teljes kiőrlésű gabonákra, természetes édesítőkre koncentrálj.
Kerüljön mindennap zöldség-gyümölcs a tányérra, de a húsokat is válogassuk meg!