Ő Halász Vivien, az Exatlon új bajnoka

Halász Vivien kétszeres világkupa-győztes, nyolcszoros magyar bajnok karatés, a szalagszakadás miatt hazaküldött Szabó Franciska helyére érkezett a TV2 műsorába. Mi a motivációja, hogyan fogadta őt a csapat?

Forrás: origo.hu2021. 03. 14. 13:27
null
Halász Vivien többszörös magyar bajnok karatés Fotó: TV2
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász Vivien kétszeres világkupa-győztes, nyolcszoros magyar bajnok karatés, a szalagszakadás miatt hazaküldött Szabó Franciska helyére érkezett a TV2 műsorába. Mi a motivációja, hogyan fogadta őt a csapat? – teszi fel a kérdést az Origo.

Mit szóltál, amikor érkezett a telefon, hogy azonnal pakolnod kell?

- Nagyon izgatott lettem a hír hallatán, rögtön el is újságoltam a szüleimnek. Nagyon vártam, hogy elteljen az a kis idő, mire ténylegesen versenybe állhatok.

Mi a célod az Exatlonban?

- Szeretném még jobban megismerni önmagamat, emellett nagyon szeretek versenyezni, és kipróbálni magamat olyan sportágakban is, amik távolabb állnak tőlem. Az Exatlon meglehetősen más, mint amihez szoktam, ez egy maratoni verseny. Feladtam magam a leckét, kiderül, hogy ki tud-e jönni, ami bennem van.

Mit gondoltál a két csapatról a televízióban követve az eseményeket?

- A kék csapatot nagyon törtetőnek gondoltam, láttam, hogy nagyon jól tudnak fókuszálni, míg a pirosak igazi sportemberek, szimpatikus volt, hogy egy csapatként gondolkodnak, olyanok, mint egy család. Ez az összetartás élőben is beigazolódott.

Halász Vivien többszörös magyar bajnok karatés
Fotó: TV2

Hogy fogadott a csapat, ki a legszimpatikusabb?

- Nagyon kedves és befogadó volt mindenki. Rengeteg inger ért, és sokat segítettek, hogy tudjam kezelni ezt az új helyzetet. Nem tudnék egyetlen nevet kiemelni.

Mit gondolsz Franciról?

- Nagyon szomorú voltam, hogy nem találkozhattam vele. Tévén keresztül is hatalmas pozitív energia áradt belőle, mindvégig nagyon jó gondolatai, meglátási voltak. Sajnáltam, amikor meghallottam, hogy helyette érkeztem a csapatba.

Mi lesz számodra a legnagyobb kihívás szerinted?

- A legnagyobb kihívás az, hogy ne akarjak gyorsabb lenni, mint maga a játék. Nem akarhatom egyből maximumot hozni, ez egy hosszútávú verseny, ahol naponta teljesíteni kell. A rosszabb napokból is ki kell venni a pozitív tapasztalatokat, és menni tovább.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

Fábiánné Kati néni is felfigyelt az Exatlon kajakos bajnokára

Szendy Lilla visszatért a korábbi életviteléhez, nap mint nap újra a Népszigetre jár, s folytatja sportpályafutását. Élvezte a Dominikán eltöltött két hónapot az Exatlonban, de azt mondja, valószínűleg akkor sem térne vissza a játékba, a műsorba, ha lehetősége nyílna rá. A 21 éves, 12-szeres magyar bajnok kiválóság kajakosként szép jövő előtt áll. Az edzője szerint Tokióba kevés esélye van kijutni, de Párizsban a csúcsra érhet. Két hónapra dominikai akadálypályákra és ügyességi feladatokra cserélte a kajakozást Szendy Lilla. A KSI SE 12-szeres magyar bajnoka számára véget ért az Exatlon Hungary, így visszatért edzőjéhez Mórocz Istvánhoz. Komoly ambíciói vannak a jövőre nézve, amiben erősítik Fábiánné Rozsnyói Katalin elismerő szavai is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.