időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában + videó

Forrás: MTI
2021.04.30. 09:27
A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában + videó

A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában, az első kalandvágyó vendég csütörtökön tehette próbára bátorságát a szerkezeten. Az Arouca város közelében lévő, 516 méter hosszú és ezért az Arouca 516 névre keresztelt híd az Aguieiras vízesést és a Paiva-szurdokot köti össze.

A függőhíd az extrémsportolási lehetőségeiről ismert Arouca Geopark legújabb látványossága. Egyelőre csak a helyiek látogathatják, de hétfőtől bárki foglalhat már jegyet a hídra.

A tibeti stílusú függőhidat két V-alakú toronyból induló vaskábelek tartják. A Paiva folyó 176 méterrel a híd 90 centiméter széles, nyitott fémrácsa alatt folyik. A korlátot merev hálószerkezet alkotja, a padlózat 127 darab négyméteres modulból áll.

A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában
Fotó: Reuters

A hidat az Itecons portugál stúdió tervezte, megépítése 2,3 millió euróba (900 millió forintba) került és három évig tartott, 2020 júliusában készült el.

Az Arouca 516 a világ leghosszabb gyalogos függőhídja címet a 2017-ben átadott svájci Charles Kuonen függőhídtól hódította el, amely 494 méter hosszú. Arról a hídról a Matterhorn, a Weisshorn és a Berni-Alpok látható.

Távoznia kell szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak

Több mint 30 év után a hatóságok távozásra kényszerítik szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak is nevezett 82 éves férfit.

Mauro Morandi 1989-ben költözött a rózsaszín strandjáról híres, Szardíniától északra fekvő olasz szigetcsoport egyik kis szigetére, Budellire.

2018-ban a régebben testnevelőként dolgozó férfi a BBC-nek arról beszélt, hogy mindig is lázadó volt.

„Sok mindenből elegem volt, a fogyasztói társadalomból, az olasz politikai helyzetből. Úgy döntöttem, a világtól távol, Polinézia egy lakatlan szigetére költözöm” – mondta az indulásról.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.