A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában + videó

Az első kalandvágyó vendég csütörtökön tehette próbára bátorságát a szerkezeten.

Forrás: MTI2021. 04. 30. 9:27
People walk on the world's longest pedestrian suspension bridge '516 Arouca', in Arouca
A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában, az első kalandvágyó vendég csütörtökön tehette próbára bátorságát a szerkezeten. Az Arouca város közelében lévő, 516 méter hosszú és ezért az Arouca 516 névre keresztelt híd az Aguieiras vízesést és a Paiva-szurdokot köti össze.

A függőhíd az extrémsportolási lehetőségeiről ismert Arouca Geopark legújabb látványossága. Egyelőre csak a helyiek látogathatják, de hétfőtől bárki foglalhat már jegyet a hídra.

A tibeti stílusú függőhidat két V-alakú toronyból induló vaskábelek tartják. A Paiva folyó 176 méterrel a híd 90 centiméter széles, nyitott fémrácsa alatt folyik. A korlátot merev hálószerkezet alkotja, a padlózat 127 darab négyméteres modulból áll.

A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át Portugáliában
Fotó: Reuters

A hidat az Itecons portugál stúdió tervezte, megépítése 2,3 millió euróba (900 millió forintba) került és három évig tartott, 2020 júliusában készült el.

Az Arouca 516 a világ leghosszabb gyalogos függőhídja címet a 2017-ben átadott svájci Charles Kuonen függőhídtól hódította el, amely 494 méter hosszú. Arról a hídról a Matterhorn, a Weisshorn és a Berni-Alpok látható.

Távoznia kell szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak

Több mint 30 év után a hatóságok távozásra kényszerítik szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak is nevezett 82 éves férfit.

Mauro Morandi 1989-ben költözött a rózsaszín strandjáról híres, Szardíniától északra fekvő olasz szigetcsoport egyik kis szigetére, Budellire.

2018-ban a régebben testnevelőként dolgozó férfi a BBC-nek arról beszélt, hogy mindig is lázadó volt.

„Sok mindenből elegem volt, a fogyasztói társadalomból, az olasz politikai helyzetből. Úgy döntöttem, a világtól távol, Polinézia egy lakatlan szigetére költözöm” – mondta az indulásról.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.