A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók

A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, ezért érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.

Forrás: MW2021. 06. 16. 10:10
null
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Beol.hu cikkéből kiderül, hogy a Tudatos Vásárlók Egyesülete által vizsgált 36 szúnyog- és kullancsriasztószer biztonságos, de csak akkor, ha a rovarriasztók címkéjén feltüntetett adagolást és korlátozásokat betartják a fogyasztók – hívta fel a figyelmet legújabb terméktesztje alapján az egyesület.

A teszthez a legkönnyebben hozzáférhető szereket keresték, ezért magyar nyelvű internetes oldalakról rendeltek, illetve szupermarketekben, drogériában vásároltak.

Fotó: Pixabay

Az egyesület közleménye szerint nagyobb koncentráció esetén nő a szerek hatóideje, de akkor sem nő a hatékonyságuk. A termékek az optimális koncentrációban biztosítanak bizonyos fokú védelmet, aminél akkor sem tudnak többet, ha valaki többször fújja be magát.

A termékek értékelése során találkoztak azzal a jelenséggel is, hogy ugyanazzal a márkanévvel forgalmaznak aeroszol és pumpás spray formátumú szereket, de ezekben a hatóanyag aránya vagy maga a hatóanyag különböző.

Az egyesület szerint a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről. Az esetleges allergén, irritáló hatások esélye a szakirodalom alapján alacsony, de az érintetteknél javasolják a problémás hatóanyag kerülését, és a gyerekekre különösen fontos figyelni.

Az eredeti cikk a rovarriasztók vizsgálati eredményéről IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben a nyugodt nyári alváshoz igyekeztünk tippeket adni. Sokan várták már, hogy végre tartósan meleg, vagyis igazi fülledt nyár legyen, ugyanakkor ez a hőség rendkívüli módon igénybe veszi a szervezetet. Ugyanis ha nincs légkondi, akkor bizony éjszaka sincs menekvés a hőség elől, de mutatunk néhány trükköt. Itt a kánikula! Így lehet jól aludni a nagy melegben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.