Mutatjuk, hogyan készítsen cukormentes befőttet

Érik a cseresznye és a meggy, jó lenne télire is elrakni belőle? Gondolta volna, hogy ezt cukor nélkül is megteheti? Nem kell hozzá más, csak gyümölcs és víz, de így is finom lesz – írja a Diéta és Fitnesz.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 06. 28. 21:18
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartósítás titka csak a teljesen tisztára mosott, fertőtlenített üvegekben, majd a légmentes lezárásban rejlik. Nincs szükség sem cukorra, sem mesterséges tartósítószerekre, hogy mennyei cukormentes befőttet készítsen!

Íme, a legfontosabb lépések:

  • Csak ép üvegeket és fém fedőket használjon, melyek tökéletesen ráillenek az üveg szájára. Felejtse el a celofánt!
  • Alaposan mossa el az üvegeket a tetőkkel együtt. A legjobb, ha mosogatógépben a legmagasabb hőfokon tisztítja meg.
  • Ezután egy óriási fazékban a forrástól számított negyedórán keresztül főzze ki a tetőket és az üvegeket is. Egy nagy csipesszel vegyen ki mindent és tegye tiszta konyharuhára száradni. De ne törölgesse el!
  • Mindig csak hibátlan gyümölcsöt használjon!
  • A kép illusztráció
    Fotó: Pexels

    Most már nekiláthat!

    A kompótkészítés a legjobb módja annak, hogy üvegbe zárja a gyümölcsök mennyei zamatát. Ehhez nem kell mást tenni, mint a meggyet megmosni. A gyümölcsöket tegye azonnal 5–7 deciliteres üvegekbe és eresszen rá vizet, úgy, hogy a folyadék ellepje. Ezután egy nagy fazék vízbe állítsa bele egymás mellé az üvegeket, úgy hogy a tető már rajta van, de nem húzta még teljesen rá. A víz pedig nagyjából háromnegyedig érjen az üvegnek.

    Végül forralja fel együtt az egészet, és ha már a gyümölcslé is három-négy perce intenzíven bugyogott, óvatosan egy konyharuhával emelje ki az üvegeket. Most szorítsa rá a tetőt, és fordítsa fejjel lefelé pár percre a kompótokat. Ha kihűlt, már mehet is a kamrába.

    Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Pexels

    Mit csináljunk a meggyel és a málnával, ha nincs időnk befőzni?

    Hűsítő jégkocka gyümölccsel

    Ribizliszemeket, málnát és kimagozott meggyet tegyen a jégkockatartó mélyedéseibe, és öntse fel vízzel vagy málnaszörppel! Ha megdermedt, zacskóban tárolhatja a fagyasztóban. Finom és mutatós dekoráció koktélba, de gyümölcslébe vagy teába is tehet belőle egy-két kockával.

    két hét alatt kész a finom málnaecet

    E különlegesen finom aromájú ízesítőt könnyen elkészítheti házilag is. Villával nyomkodjon szét 30 dekagramm málnát, és a levével együtt tegye befőttesüvegbe! Öntse fel 4 deciliter gyümölcsecettel és 5 deciliter világos balzsamecettel! Zárja le az üveget, és érlelje két hétig! Kávéfilteren keresztül szűrje le, és öntse át mutatós üvegbe! Egy liter ecet lesz belőle.

    Tovább

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.