A tartósítás titka csak a teljesen tisztára mosott, fertőtlenített üvegekben, majd a légmentes lezárásban rejlik. Nincs szükség sem cukorra, sem mesterséges tartósítószerekre, hogy mennyei cukormentes befőttet készítsen!
Íme, a legfontosabb lépések:

Fotó: Pexels
Most már nekiláthat!
A kompótkészítés a legjobb módja annak, hogy üvegbe zárja a gyümölcsök mennyei zamatát. Ehhez nem kell mást tenni, mint a meggyet megmosni. A gyümölcsöket tegye azonnal 5–7 deciliteres üvegekbe és eresszen rá vizet, úgy, hogy a folyadék ellepje. Ezután egy nagy fazék vízbe állítsa bele egymás mellé az üvegeket, úgy hogy a tető már rajta van, de nem húzta még teljesen rá. A víz pedig nagyjából háromnegyedig érjen az üvegnek.
Végül forralja fel együtt az egészet, és ha már a gyümölcslé is három-négy perce intenzíven bugyogott, óvatosan egy konyharuhával emelje ki az üvegeket. Most szorítsa rá a tetőt, és fordítsa fejjel lefelé pár percre a kompótokat. Ha kihűlt, már mehet is a kamrába.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Pexels
Mit csináljunk a meggyel és a málnával, ha nincs időnk befőzni?
Hűsítő jégkocka gyümölccsel
Ribizliszemeket, málnát és kimagozott meggyet tegyen a jégkockatartó mélyedéseibe, és öntse fel vízzel vagy málnaszörppel! Ha megdermedt, zacskóban tárolhatja a fagyasztóban. Finom és mutatós dekoráció koktélba, de gyümölcslébe vagy teába is tehet belőle egy-két kockával.
két hét alatt kész a finom málnaecet
E különlegesen finom aromájú ízesítőt könnyen elkészítheti házilag is. Villával nyomkodjon szét 30 dekagramm málnát, és a levével együtt tegye befőttesüvegbe! Öntse fel 4 deciliter gyümölcsecettel és 5 deciliter világos balzsamecettel! Zárja le az üveget, és érlelje két hétig! Kávéfilteren keresztül szűrje le, és öntse át mutatós üvegbe! Egy liter ecet lesz belőle.