Mutatjuk, hogyan készítsen cukormentes befőttet

Érik a cseresznye és a meggy, jó lenne télire is elrakni belőle? Gondolta volna, hogy ezt cukor nélkül is megteheti? Nem kell hozzá más, csak gyümölcs és víz, de így is finom lesz – írja a Diéta és Fitnesz.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 06. 28. 21:18
A kép illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartósítás titka csak a teljesen tisztára mosott, fertőtlenített üvegekben, majd a légmentes lezárásban rejlik. Nincs szükség sem cukorra, sem mesterséges tartósítószerekre, hogy mennyei cukormentes befőttet készítsen!

Íme, a legfontosabb lépések:

  • Csak ép üvegeket és fém fedőket használjon, melyek tökéletesen ráillenek az üveg szájára. Felejtse el a celofánt!
  • Alaposan mossa el az üvegeket a tetőkkel együtt. A legjobb, ha mosogatógépben a legmagasabb hőfokon tisztítja meg.
  • Ezután egy óriási fazékban a forrástól számított negyedórán keresztül főzze ki a tetőket és az üvegeket is. Egy nagy csipesszel vegyen ki mindent és tegye tiszta konyharuhára száradni. De ne törölgesse el!
  • Mindig csak hibátlan gyümölcsöt használjon!
  • A kép illusztráció
    Fotó: Pexels

    Most már nekiláthat!

    A kompótkészítés a legjobb módja annak, hogy üvegbe zárja a gyümölcsök mennyei zamatát. Ehhez nem kell mást tenni, mint a meggyet megmosni. A gyümölcsöket tegye azonnal 5–7 deciliteres üvegekbe és eresszen rá vizet, úgy, hogy a folyadék ellepje. Ezután egy nagy fazék vízbe állítsa bele egymás mellé az üvegeket, úgy hogy a tető már rajta van, de nem húzta még teljesen rá. A víz pedig nagyjából háromnegyedig érjen az üvegnek.

    Végül forralja fel együtt az egészet, és ha már a gyümölcslé is három-négy perce intenzíven bugyogott, óvatosan egy konyharuhával emelje ki az üvegeket. Most szorítsa rá a tetőt, és fordítsa fejjel lefelé pár percre a kompótokat. Ha kihűlt, már mehet is a kamrába.

    Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Pexels

    Mit csináljunk a meggyel és a málnával, ha nincs időnk befőzni?

    Hűsítő jégkocka gyümölccsel

    Ribizliszemeket, málnát és kimagozott meggyet tegyen a jégkockatartó mélyedéseibe, és öntse fel vízzel vagy málnaszörppel! Ha megdermedt, zacskóban tárolhatja a fagyasztóban. Finom és mutatós dekoráció koktélba, de gyümölcslébe vagy teába is tehet belőle egy-két kockával.

    két hét alatt kész a finom málnaecet

    E különlegesen finom aromájú ízesítőt könnyen elkészítheti házilag is. Villával nyomkodjon szét 30 dekagramm málnát, és a levével együtt tegye befőttesüvegbe! Öntse fel 4 deciliter gyümölcsecettel és 5 deciliter világos balzsamecettel! Zárja le az üveget, és érlelje két hétig! Kávéfilteren keresztül szűrje le, és öntse át mutatós üvegbe! Egy liter ecet lesz belőle.

    Tovább

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.