Ezek a legjobb futóhelyek Budapesten

Úgy döntöttél, lejárnál futni, de még nem ismered a helyeket és nem tudod merre menj? Hogy ez ne legyen kifogás, összegyűjtöttünk 6 budapesti futópályát, ahol szép környezetben kezdhetsz neki a sportos életnek – írja a gyogyzona.hu.

Forrás: gyogyzona.hu2021. 07. 06. 15:07
null
Városligeti kör Forrás: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futás, amellett, hogy élvezetes kikapcsolódás, egészséges. Szabad levegőn, a természetben kocogva talán nem is sejtjük mennyi jót teszünk a szervezetünkkel. Rendszeres futás mellett számos betegséggel szemben válunk ellenállóbbá, megnövekszik a terhelhetőség, fittebbek leszünk. A testsúlykontroll is könnyebben megy. Íme néhány nagyon jó hely, ahol a futás élvezetének áldozhatunk:

1. Margitsziget

Első helyre került a listán, mert ez az a hely, amit szinte minden futó ismer. Igazi kuriózum ez az egész szigetet körbeölelő 5285 méteres hosszú pálya. A belvárosi elhelyezkedése ellenére friss levegőn, árnyas fák között mozoghatunk, a Duna közelsége mindehhez különleges hangulatot teremt. Népszerűségében rejlik hátránya is, számítsunk rá, hogy rajtunk kívül tömegek keresik fel kora reggeltől késő estig. Ha életed első 5 kilométerét szeretnéd lefutni, ez a hely erre tökéletes lehet.

2. Gesztenyés kert

A MOM Park mellett található a Gesztenyés kerti futókör. A 386 méter hosszú és 1,5 méter széles öntött gumi pályán külön a sétálóktól, fűben piknikezőktől és kutyásoktól róhatjuk a köröket. A hatalmas gesztenyefák árnyékában még a kánikulában sem annyira bántó a meleg.

Városligeti kör
Fotó: Mirkó István

3. Városliget

A pesti oldal közkedvelt futócélpontja a Városliget 2 kilóméteres köre. A kisföldalattival gyorsan és egyszerűen megközelíthető hatalmas parkban végig kivilágított pályán futhatunk, melyet több helyen ivókutak szegélyeznek.

A cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.