Így könnyítsünk a hátizsákunkon

A túrázás egyik alapszabálya, hogy igyekezzünk minél könnyebbé tenni hátizsákunkat – így gyorsabban haladhatunk, és tovább bírjuk szuflával. Az alábbiakban néhány tippet adunk ehhez – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 07. 05. 10:10
null
A kép csak illusztráció. Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak néhány órás kirándulásra indulunk, nincsen sok jelentősége, hogy mit pakolunk túrahátizsákunkba, abban az esetben azonban, ha hosszabb, akár többnapos túrára készülünk, minden gramm számíthat. Nézzünk néhány egyszerű tippet, amivel könnyebbé tehetjük a hátizsákunkat, miközben ugyanúgy magunkkal cipelünk mindent, amire szükségünk lehet.

– Műanyag evőeszközök: sokan visznek magukkal fémkanalat és -villát, ha főtt ételt is terveznek enni az út során, pedig tökéletesen elég, ha műanyag evőeszközöket csomagolunk helyette. Könnyebb, az evésre ugyanúgy alkalmas, egyedül a tároláskor vigyázzunk, mert ha valami nehezet helyezünk rá, könnyen eltörhet. További előnye, hogy olcsó, és nem sajnáljuk akkor sem, ha elveszne.

A túrázás egyik alapszabálya, hogy igyekezzünk minél könnyebbé tenni hátizsákunkat
Fotó: PEXELS

– Papírpohár: Sokan cipelnek magukkal fémbögréket, amiben forró teát vagy kávét iszogatnak alkalomadtán, de erre is van alternatíva.

A vastagabb papírpoharak, amelyekbe gyorséttermekben vagy önkiszolgáló kávézókban töltik az italt, szintén tökéletesen megfelelnek a célnak, ráadásul nagyon olcsón beszerezhetőek.

– Fűszerestasakok: A gyorséttermekben, önkiszolgáló kávézókban szinte mindig találhatunk kikészítve cukrot, édesítőt, sót és borsot kis papírtasakokban. Ha ezekből időnként egyet-egyet elteszünk a legközelebbi túránkhoz, nagyon könnyű kis fűszercsomagot állíthatunk össze.

A kép csak illusztráció.
Fotó: PEXELS

– Alumínium sörösdobozok: Igen, a benne lévő ital is frissítő lehet, ha nem visszük túlzásba, de magát a sörösdobozt sem feltétlenül kell eldobnunk.

A túra előtt érdemes a tetejét otthon szép vízszintesen levágni, a doboz így alkalomadtán ultrakönnyű edényként (pl. tea, leves készítésére) használható.

– Grafitceruza: Könnyebb, mint a toll, késünkkel, bicskánkkal bármikor kihegyezhetjük. Mindig érdemes egy-kettőt magunknál tartani arra az esetre, ha fel kell valahová írnunk valamit, vagy például papírtérképen jelölni szeretnénk bizonyos helyeket.

– Kávészacskó: Ha van otthon egy-két üres, ne dobjuk ki a szemetesbe, inkább tegyük el túrázáshoz, kiváló szemetes lesz belőle.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.