II. Erzsébet meglátogatta egy szappanopera stábját

A királynő elismerését fejezte ki a stábnak, hogy a pandémia alatt is dolgoztak.

Forrás: MTI2021. 07. 10. 15:41
Britain's Queen Elizabeth visits the set of the TV series 'Coronation Street', in Manchester
II. Erzsébet meglátogatta a világ legrégebben futó szappanoperájának stábját Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

II. Erzsébet csütörtökön meglátogatta a világon legrégebben futó szappanopera, a brit Coronation Street forgatásának helyszínét és stábját.

A 95 éves brit királynőt üdvrivalgás és taps fogadta, mikor autójából kilépett a vörös szőnyegre, és a sorozat jól ismert főcímzenéje is felcsendült. II. Erzsébet találkozott a sorozat szereplőivel, akik arról is meséltek, hogyan folyatták az epizódok felvételeit a koronavírus-járvány miatti korlátozások alatt.

A szériában 1972 óta Rita Tannert alakító Barbara Knox köszönetet mondott a királynő látogatásáért, és hozzátette, hogy nagyon sokat jelent nekik ez a gesztus. A királynő elismerését fejezte ki a stábnak, hogy a pandémia alatt is dolgoztak. Az első résztől Ken Barlow-t játszó William Roache pedig válaszul a királynő munkabírását dicsérte.

II. Erzsébet meglátogatta a világ legrégebben futó szappanoperájának stábját
Fotó: Reuters

A fiktív manchesteri kerületben játszódó Coronation Street az első epizódjának 1960. december 9-i bemutatása óta valóságos intézménnyé, a brit popkultúra legendás részévé vált. Az első rész óta több mint tízezer epizódot sugároztak belőle, több mint 130 országba adták el és világszerte több tízmilliós rajongótábora van.

A királynő, aki a hírek szerint maga is a szappanopera rajongója, 1982-ben egyszer már ellátogatott a forgatás helyszínére. A trónörökös Károly herceg pedig 2000-ben, a sorozat 40. évfordulója alkalmából egy rövid szerepben meg is jelent a műsorban.

A szappanopera, mely 2010-ben lett világ legrégebben futó sorozata, december 9-én már 61 éves lesz. Roache szintén rekorder: ő a leghosszabb életű sorozathős.

A szigetországban csak Corrie néven említik a sorozatot, amely a mindennapi élet örömeit és kudarcait jeleníti meg.

Rekordáron kelt el Leonardo da Vinci Medvefej című rajza

Rekordáron, 8,86 millió fontért (3,684 milliárd forint) kelt el Leonardo da Vinci Medvefej című rajza csütörtökön egy londoni árverésen.

A mindössze 7 centiméteres, ezüstponttechnikával pink-bézs papírra készült rajz egyike annak a kevesebb mint nyolc fennmaradt Leonardo-rajznak, amely még magánkézben van a Brit Királyi Gyűjteményen és a chatsworthi Devonshire Gyűjteményeken kívül” – írta a Christie’s aukciósház.

Előzetesen 8-12 millióra becsülték a leütési árat. A rajzra egyetlen ember licitált.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.