Több mint négyezren lapátoltak Zamárdi és Tihany között

A résztvevők a távot kajakban, kenuban, sárkányhajón vagy SUP-on lapátolták le.

Forrás: MTI2021. 07. 11. 14:50
null
A Balaton-átevezés résztvevői a zamárdi célban Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétezer-ötvenhat egység és összesen 4051 versenyző teljesítette szombaton a nyolc kilométeres Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényén, a Red Bull Balaton-átevezésen.

Idén új helyszínről, a zamárdi szabadstrandról indultak a résztvevők, akik a távot kajakban, kenuban, sárkányhajón vagy SUP-on lapátolták le. Az időjárási körülmények szinte ideálisak voltak, bár délelőtt még fújt kicsit a szél, de délutánra már teljes volt a szélcsend.

A Balaton-átevezés résztvevői a zamárdi célban
Fotó: MTI/Varga György

A versenyen hajóba ült többek között Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, a korábbi bajnokok közül pedig az egyformán háromszoros olimpiai aranyérmes Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Storcz Botond is. A környéken igazi fesztiválhangulat uralkodott, egy koncerthajóról pedig népszerű magyar együttesek szórakoztatták az indulókat.

Korábban Fonyód volt az átevezés bázisa, de azt a helyszínt kinőtték, emiatt kellett elköltöztetni az eseményt.

A legjobb tippek, hogy merre induljunk kerékpárral

Ilyenkor nyáron szinte mindenkiben fölébred a vágy, hogy kimenjen a szabadba sütkérezni, magába szívni a friss illatokat, gyönyörködni a megújuló természetben és nem utolsósorban, hogy megmozgassa magát.

A kerékpározás ideális egy pár órás kiruccanás erejéig is, de hosszabb utakat is bátran tervezhetünk. A biciklizésben az a jó, hogy különösebb szervezés nélkül is érdemes felkerekedni akár kisgyerekekkel is, amikor is főpróbát tarthatunk, milyen is lenne egy komolyabb túra, ha belevágnánk. Kiderül, mi mindenre lehet szükségünk, ki mennyit bír kerékpárral, mik az egyéni igények. Ha mindez arra sarkall, hogy bátran álmodhatunk merészebbet is, irány a bringatúra – olvasható a biztatás a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.