Íme, a leghalálosabb amerikai egyesült államokbeli túracélpont

Több mint négyszázan vesztették már életüket a Mount Rainieren, Washington állam legmagasabb pontján. A legtöbb tragédia oka az extrém, gyorsan változó időjárás – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 08. 11. 8:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsen halálosabb túracélpont az Egyesült Államokban a Mount Rainiernél. A 4392 méter magas vulkán és a nevét viselő nemzeti park már több mint 400 halálos áldozatot szedett (oldalunkon a hegyen halálra fagyott, de az orvosok által megmentett, valamint eltűnt túrázóról is számoltunk már be), az óvatlan vagy szerencsétlenül járt kirándulók és hegymászók a gyorsan változó időjárás, a lavinák, a legördülő sziklák áldozataivá váltak.

A hipotermia, azaz a szervezet kihűlése általános jelenség a környéken, ahogyan a csonttörés, a vízi baleset és a hőguta is.

Aki a Mount Rainier meghódítását tűzi ki célul, annak mindenképp érdemes az elsősegélycsomag mellett élelmiszer- és víztartalékot csomagolnia, vízhatlan ruházattal együtt. A kevésbé tapasztaltaknak pedig ajánlott túravezető segítségének igénybevétele. Persze érdemes ezt követően is óvatosnak lenni, a havas hegytetőről ugyan csodás panoráma tárul elénk, ám a legutóbb 1894-ben kitört vulkán a szakemberek szerint hamarosan ismét aktívvá válhat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.