Ismerje meg a pilatest, nem fog csalódni benne!

Ha fáj valami, érdekli a teste, nyitott egy, a légzés tempójában végzett, mélyrétegű mozgásformára, érdemes kipróbálnia a pilatest. Ez a komplex mozgásforma, amely ötvözi a nyugati világ anatómiai ismereteit és a keleti mozgáskultúra elemeit, kiválóan alkalmas az izomegyensúly megteremtésére és megtartására, csökkenti a fájdalmat és fokozza a teljesítményt.

Forrás: Diétaésfitnesz.hu2021. 08. 16. 15:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pilatesnek sokféle irányzata van, mindegyik testre szabható, komplex, intelligens mozgásforma. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a gyakorlatokat pontosan végezve, éppen ott hat, ahol kell. Van olyan változata, amelyet gyógytornászok, sportorvosok fejlesztettek és finomítottak tovább, ezzel az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb mozgásmódszert hozták létre, amely a betegségek, sérülések rehabilitációjában is hatékony.

GÉPEK

A több mint ezer gyakorlat között sokszor csak apró eltérések vannak; kis labdával, nagy labdával, súlylabdával, gumiszalaggal is végezhetők a feladatok. A pilatesben minden azt szolgálja, hogy a test tökéletesen működjön, ezt akár a több funkcióval rendelkező gépek is segíthetik; előkészíthetnek, könnyebbé tehetnek egy gyakorlatot, felkészítik a testet a gyakorlat gép nélküli elvégzésére, és tudnak nehezíteni is.

SZEBBÉ TESZ

Az, hogy egy pilates órán mi a hangsúlyos, az oktatótól függ. A személyre és az egészségi állapotra szabott gyakorlatok elvégzésénél nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. A légzés is fontos eleme a foglalkozásoknak, amelyet a feladatokkal össze kell hangolni. Ennek köszönhetően nemcsak helyre lehet tenni az elmozdult porcikákat, de megfelelően erősítve és nyújtva az izmokat, ott is lehet tartani őket.

Szakember kezében a pilates varázslatra képes: javítja az egészségi állapotot, segít bizonyos betegségek leküzdésében, a sportolók teljesítményét pedig fokozza.

A pilates segít abban, hogy egy könnyed, szabad, az ízületeket nem terhelő mozgással haladjunk az ideális testtartás és az izomegyensúly felé, amelyet a testünk erejének és rugalmasságának kiegyensúlyozott fejlesztésével érhetünk el.

A számos jótékony fizikai hatás mellett szépít is; javul a testtartás, kisimul a bőr és a ráncok, jobban fénylik a haj, csillog a szem. A testre és a lélekre gyakorolt áldásos hatása hamar érezhető, sőt láthatóvá is válik a tükörben és mások számára is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.