Ötemeletes festménnyel tiszteleg Karikó Katalin előtt a Brain Bar

A jövőt magyarok írják – ez a jelmondat kerül Karikó Katalin arcképe mellé azon az óriási tűzfalfestményen, amellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt. A budapesti Krisztina körúton készülő óriás falfestmény az idei Brain Bar jövőfesztivál előestéjére készül el.

2021. 08. 23. 18:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a XXI. század megformálói között” közölte az akció kapcsán Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója. 

A szervezők elárulták, hogy az akció Karikó Katalin számára is meglepetés lesz. A festményt a tűzfalfestményekben sokéves tapasztalattal rendelkező Színes Város csapata tervezte és készíti, az akció megvalósítását Magyarország kormánya is támogatja.

Az idei Brain Bar jövőfesztivált 2021. szeptember 9–10-én tartják a Millenárison. Diákok és tanárok számára idén is ingyenes a részvétel, regisztráció és jegyek a Brain Bar oldalán, a legfrissebb információk pedig a Facebook-eseményben érhetők el. A 2015-ben alapított fesztivál célja, hogy tudást és inspirációt adjon a fiataloknak életük és karrierjük tervezéséhez. Az évente megrendezett jövőfesztivál mellett 2021 tavasza óta a Brain Bar már saját videó- és podcast műsorokkal is megszólítja az Y és Z generációk tehetségeit.

(Borítókép forrása: Brain Bar)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.