Százhuszonnyolc nap alatt futotta körbe Nagy-Britanniát

A brit Nick Butter kétszáz maratoninak megfelelő kilométert tett meg célja teljesítése érdekében – ő az a férfi, aki korábban minden országban, összesen 196 helyen lefutotta a klasszikus távot – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 08. 27. 15:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokféle érdekes futókihívás létezik Nagy-Britanniában, többről honlapunk is írt már. Most egy újabbról érkezett hír a brit Nick Butternek köszönhetően, ugyanis a férfi 128 nap alatt körbefutotta a szigetországot.

Miként a BBC beszámolt róla, a bristoli futó a napokban ért célba Bodelvában, az Eden Project nevű látványosságnál, azaz 128 nap után befejezte az 5240 mérföldes, tehát 8432 kilométeres kihívást, amely kétszáz maratoninak (42,195 km) felel meg. Ezzel még úgyis a valaha volt leggyorsabb teljesítő lett, hogy a kaland kezdeti szakaszaiban sérüléssel küzdött, ezért a tervezett száz napnál több időre volt szüksége a befejezéshez.

Mint kiderült, a rehabilitációt szolgáló napokon is futott legalább egy maratonit Butter, aki az Instagram-oldalán számokban összegezte a RunBritain néven ismert kalandot: nagyjából 1400 órát töltött futással, az úton hozzávetőlegesen 1560-an csatlakoztak hozzá hosszabb-rövidebb időre.

Elképesztő utazás volt az elmúlt százhuszonnyolc nap. A sérülések sem állíthattak meg, hogy én legyek a leggyorsabb, aki körbefutja Nagy-Britanniát.

 – fogalmazott a férfi. Buttert korábban, 2020 decemberében ugyancsak a BBC mutatta be annak apropóján, hogy ő az első ember, aki a világ minden országában megtett egy maratont. A kalandok során elképesztő megpróbáltatások vártak rá. Előfordult, hogy meglőtték, fegyverrel fenyegették, kutyák is megtámadták, de mindenen átküzdötte magát, így a 674 napos körút 182., szamoai állomásán is: 

két mérfölddel a vége előtt nagy fájdalmat érzett a vállában és a mellkasában, ekkor kicsit félreült, majd miután kísérője beérte, valahogy elvánszorgott a célig. Utóbb kiderült, kisebb szívrohamot kapott futás közben.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube/Nick Butter

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.