Nemzetközi kampányt indítottak a tudatos élelmiszer-választás népszerűsítésére

Az élelmiszer-biztonsági szabályok betartása nem csak a gyártók, üzletek, vendéglők szempontjából fontos, a vásárlóknak is oda kell figyelniük az előírásokra. Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) nemzetközi kampányt indított a tudatos élelmiszer-választás népszerűsítésére – írja a Gyogyzona.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: gyogyzona.hu2021. 09. 02. 13:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió összes tagállamára kiterjed a tudatos élelmiszer-választást elősegítő EFSA-kampány. A projekt alapvető célja, hogy a fogyasztókkal is megismertesse és megértesse, mennyire fontos az élelmiszer-biztonságban a tudományos tevékenység és hogy ez a munka hogyan segíthet nekünk a tudatos, egészséges és biztonságos vásárlásban.

Praktikus tanácsokat kapunk

A kampány emellett rengeteg praktikus tanácsot is ad a fogyasztók számára. Megtudhatjuk többek között, hogy mi a különbség a fogyaszthatósági idő és a minőségmegőrzési idő között, hogy az első az élelmiszer biztonságos fogyasztását jelzi, míg a második az élelmiszer minőségére utal. Kiderül, hogy mi az ételeknél a biztonságos tárolási hőmérséklet, hogy milyen információkat találhat a vevő az élelmiszerek címkéjén, és hogy melyek is pontosan a termékekben lévő adalékanyagok. Így már csak egy jó szemüvegre lesz szükség, hogy a sokszor rendkívül apró betűvel nyomtatott információk között is magabiztosan el tudjon igazodni az amatőr szakács.

Az uniós program weboldalán elérhető a kampány teljes eszköztára magyar nyelven, mely számos információt tartalmaz, mindenkinek megkönnyítve ezzel az ismeretek megszerzését és az élelmiszerbiztonság-kampányhoz való csatlakozást.

Az új európai kampányt a hazai élelmiszer-biztonsági hatóság, a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) is támogatja.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.