A mérőórák, vezetékek téliesítésére figyelmeztettek

A Magyar Víziközmű Szövetség a vízmérők, a vízvezetékek és a szerelvények téliesítésének fontosságára hívta fel a figyelmet csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

Forrás: MTI2021. 10. 21. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi ivóvíz- és csatornaszolgáltatást végző szervezetek képviselője kiemelte,

előrejelzések szerint a hét végére megérkezik a hideg idő, emiatt pedig szükséges a vízmérők, a vízvezetékek és a szerelvények téliesítése.

A télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, a vízmérőakna letakarása, szigetelése, és javasolják az ingatlan rendszeres ellenőrzését az esetleges károkat megelőzésére.

A télen is lakott ingatlanoknál fontos a vízmérőakna szigetelése, figyelni kell azokra a vezetékszakaszokra is, amelyek kevésbé védett helyen, például pincében, falon kívül vannak, ezeket is célszerű szigetelőanyaggal védeni. Vízteleníteni kell a kerti csapokat, valamint érdemes jobban odafigyelni a telepített öntözőberendezésekre is – írják a közleményben.

A szakmai szervezet szerint a nagy hideg után érdemes ellenőrizni a vízmérőt. Ha például a vízmérő csillagkereke akkor is forog, ha nincs nyitva a csap, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet, vagy a lakásban nem folyik a víz, akkor valószínűleg csőtörés történt, amelyről a szolgáltatót értesíteni kell.

Minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli – hívták fel a figyelmet a közleményben.

Borítókép: YouTube/Magyar Víziközmű Szövetség MaVíz

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.