Az önbizalom három legfontosabb hatása

A képességek sokszor önmagukban nem jók vagy rosszak, de hozzásegíthetnek számos jó eredményhez, értékes sikerhez az életben — olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 31. 11:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért érdemes fejleszteni önbizalmunkat?

Akinek van, tudna mesélni arról, mi mindent ért el vele, akinek pedig nincs, az arról, mennyit szenved hiányától. De az ember legtöbbször önbizalom szempontjából sem csak ilyen vagy csak olyan. Életünk három területére azonban biztosan jó hatással van némi egészséges önbizalom.

Empátia és erőszakmentes kommunikáció

Szó sincs arról, hogy ezekhez a tulajdonságokhoz az elsődleges és legfontosabb feltétel az önbizalom lenne.

Aki rendben van önmagával és ismeri a saját értékeit, az rendelkezhet egy olyan stabil belső tartással, ami megkönnyítheti neki, hogy mások felé nyisson.

Nem kell azzal foglalkoznia egy beszélgetésben, hogy mit gondolnak róla,

hogy vajon elismerik-e az igazát, nem kell félnie, hogy kinevetik, vagy nem veszik eléggé komolyan.

Így kiszűrheti az olyan rossz érzéseket is, mint a félelemből keletkező harag, ami már egyenesen beszűkült tudatállapothoz és veszekedéshez vezethet — írja a Gyógyzóna. Ehelyett koncentrálhat arra, hogy mit érezhet a másik fél, hogy, még ha nem is értenek mindenben egyet, mit tudna mégis értékelni társa hozzáállásában. Könnyebben őrzi meg azt a tudatosságot is, amely nélkül nehezen elképzelhető a saját fellobbanó érzéseinket kívülről is szemlélve megvalósított erőszakmentes kommunikáció.

Szépség

D. Tóth Kriszta kérdezte a világhírű magyar modellt, Mihalik Enikőt egy interjúban, hogy minek köszönhető az a kisugárzás, amely tapasztalata szerint valóban körüllengi őt, mikor belép egy rendezvényre — olvasható a Gyógyzóna cikkében.

A manöken profi módjára kész volt a válasszal: az önbizalom. Mihalik Enikő — mint a beszélgetésből kiderült — tudatosan építette ki magában ezt a vonzerőt. Mikor belecsöppent a divat világába, elborzadva látta, milyen szinten izgul a többi kezdő modell a megmérettetés idején — szabályosan remeg kezük-lábuk, összekoccan a foguk félelmükben. 

Mihalik Enikő ezt — minden rosszindulat vagy lenézés nélkül — olyan szinten szánandónak találta, hogy elhatározta, ő nem lesz ilyen. Lehet valaki szép, ha önbizalom-hiányos, ez nem feltétlenül fog látszani rajta, és 

lehet valaki bár sokkal kevésbé jó adottságú, ha fellépése magabiztossággal társul, az emberek vonzónak fogják találni.

Produktivitás

Méghozzá nem is akármiben: az önbizalom produktívvá tesz saját vágyaid megvalósításában. Mindebből az következik, hogy bár nem minden önbizalommal élő ember boldog, az önbizalom lehet egy eszköz arra, hogy boldogabban éljünk, ráadásul nem csak mi, hanem társaságunkban a környezetünkben élők is.

Mindebből az következik, hogy bár nem minden önbizalommal élő ember boldog, 

az önbizalom lehet egy eszköz arra, hogy boldogabban éljünk, 

ráadásul nem csak mi, hanem társaságunkban a környezetünkben élők is.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Pexels

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.