Leállt a fogyás? Ezek az ételek segítenek túllendülni a holtponton

Lelkesen fogyózik, de egy idő után leáll a fogyás? A szervezete valószínűleg hozzászokott a kevesebb kalóriához.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 11. 25. 13:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adjon neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá enni – írja cikkében a Diétaésfitnesz.hu.

DATOLYA ÉS CSERESZNYE

Az agyunk a finomságok megvonását stresszként éli meg, a stresszhormonok pedig képesek aláásni az elszántságot. Így aztán a legjobb, ha találunk valamilyen egészséges édességet. A mandulavajjal vagy cseresznyével, meggyel (nem kell a méregdrága friss, jó a bolti, fagyasztott meggy is) töltött datolya, amelyet még egy kis kakaóval is megszórhatunk, remekül megszünteti az édesség utáni sóvárgást.

 

TOJÁS, MANDULA, CSIRKE ÉS JOGHURT

A fehérjében gazdag étrend megakadályozza, hogy az izomszövetből fogyjunk. Egyes kutatások szerint a fehérjében gazdag étrenden élő sportolóknak a legkisebb a testzsírszázalékuk. Épp ezért a reggeliben szerepeljen tojás, a tízóraihoz adjunk pár szem mandulát, a déli salátához pedig keverjünk egy kis roston sült csirkemellet. A tápanyagokban szegény, cukros desszertek helyett pedig együnk egy doboz görög joghurtot!

MÁLNA, ALMA, BROKKOLI ÉS ARTICSÓKA

A rostokat sokáig emésztjük, ezért viszonylag hosszan eltelítenek, és az emésztőrendszer működését is javítják. Adjunk a reggelihez rostban gazdag gyümölcsöt, például málnát (a fagyasztott is jó), almát vagy körtét. Ebédnél és vacsoránál feltétlenül kerüljön a tányérra valamilyen zöldség.

GRAPEFRUIT

Sok benne a víz, viszont kevés a kalória. Ám ha elfogyasztunk belőle egyet, feltöltődünk vitaminokkal, és kevesebb kalóriát fogyasztunk majd a többi étkezésnél. Kutatások igazolják, hogy aki grapefruitot eszik, akár 25 százalékkal kevesebbet eszik utána.

CSILI

A csípősségét adó kapszaicin az egyik legjobb zsírbontó, ezen kívül képes az egészségtelen fehér zsírt barna zsírrá alakítani a testen belül – ez azért jobb, mert a test elsőként ezt használja fel, ha energiára van szüksége. Minél több a barna zsír a szervezetben, annál jobban reagál az inzulinra, tehát annál kevésbé kell félnünk a cukorbetegségtől.

A teljes cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.