Leállt a fogyás? Ezek az ételek segítenek túllendülni a holtponton

Lelkesen fogyózik, de egy idő után leáll a fogyás? A szervezete valószínűleg hozzászokott a kevesebb kalóriához.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 11. 25. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adjon neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá enni – írja cikkében a Diétaésfitnesz.hu.

DATOLYA ÉS CSERESZNYE

Az agyunk a finomságok megvonását stresszként éli meg, a stresszhormonok pedig képesek aláásni az elszántságot. Így aztán a legjobb, ha találunk valamilyen egészséges édességet. A mandulavajjal vagy cseresznyével, meggyel (nem kell a méregdrága friss, jó a bolti, fagyasztott meggy is) töltött datolya, amelyet még egy kis kakaóval is megszórhatunk, remekül megszünteti az édesség utáni sóvárgást.

 

TOJÁS, MANDULA, CSIRKE ÉS JOGHURT

A fehérjében gazdag étrend megakadályozza, hogy az izomszövetből fogyjunk. Egyes kutatások szerint a fehérjében gazdag étrenden élő sportolóknak a legkisebb a testzsírszázalékuk. Épp ezért a reggeliben szerepeljen tojás, a tízóraihoz adjunk pár szem mandulát, a déli salátához pedig keverjünk egy kis roston sült csirkemellet. A tápanyagokban szegény, cukros desszertek helyett pedig együnk egy doboz görög joghurtot!

MÁLNA, ALMA, BROKKOLI ÉS ARTICSÓKA

A rostokat sokáig emésztjük, ezért viszonylag hosszan eltelítenek, és az emésztőrendszer működését is javítják. Adjunk a reggelihez rostban gazdag gyümölcsöt, például málnát (a fagyasztott is jó), almát vagy körtét. Ebédnél és vacsoránál feltétlenül kerüljön a tányérra valamilyen zöldség.

GRAPEFRUIT

Sok benne a víz, viszont kevés a kalória. Ám ha elfogyasztunk belőle egyet, feltöltődünk vitaminokkal, és kevesebb kalóriát fogyasztunk majd a többi étkezésnél. Kutatások igazolják, hogy aki grapefruitot eszik, akár 25 százalékkal kevesebbet eszik utána.

CSILI

A csípősségét adó kapszaicin az egyik legjobb zsírbontó, ezen kívül képes az egészségtelen fehér zsírt barna zsírrá alakítani a testen belül – ez azért jobb, mert a test elsőként ezt használja fel, ha energiára van szüksége. Minél több a barna zsír a szervezetben, annál jobban reagál az inzulinra, tehát annál kevésbé kell félnünk a cukorbetegségtől.

A teljes cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.